Verwijderen witkalk laag

Timmermarc

  • #1
Beste klussers,

Wij hebben een huis uit 1906 met in de slaapkamer nog het originele ornamentenplafond. Toen wij 7 jaar geleden in het huis kwamen wonen bladderde het plafond in de slaapkamer. Wij hebben toen alle loszittende delen afgestoken, hoogteverschillen/randjes van het afsteken weggeschuurd en vervolgens gewit met een speciale verf voor plafonds met risico op afbladderen. Twee jaar geleden begonnen er toch weer stukjes te bladderen en dit wordt erger. Ik wil dus eigenlijk de witkalklaag verwijderen alvorens deze weer te verven.

Ik heb e.e.a. nagezocht op het forum en zag dat natmaken, evt. m.b.v. behangstomer, en afsteken een methode is. Is er iemand die hier ervaring mee heeft of een andere methode weet? Over de grote vlakken maak ik mij niet zo druk. Ik wil wel graag dat de ornamenten niet beschadigen.

Alvast dank voor de reacties!

Groeten,

Marc
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2

Timmermarc

  • #3
Ik had dat bericht gelezen. Het probleem lijkt op dat van mij (alhoewel ik geen latex heb gebruikt). Mijn vraag was eigenlijk hoe ik de oude laag moest afsteken. Ik ga het maar eens proberen met natmaken.

Marc
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu