Verwijderen/verplaatsen verwarmingsbuizen

Maarten1983

  • #1
Ff (misschien wel een eenvoudige vraag) een vraag.

Heb een ouder huis gekocht en zit tegen het einde van de verbouwing aan, en wil eigenlijk nog een kleine aanpassing doen aan de verwarmingsbuizen.

De buizen lopen nu vanuit de ketel naar boven over de zolder en komen in een andere kamer door het plafond naar beneden. Onderaan splitsten de buizen. Een deel gaat door naar beneden naar de woonkamer. Niks aan de hand. Maar waar de buizen zich splitsen lopen ze onderlangs de muur door 2 slaapkamers (A), daarna weer onder de ketel door naar het andere deel van het huis (keuken en hal).

Nu wil ik in de ene slaapkamer waar de splitsing zit de buizen doorslijpen en daar afsluiten en bij de radiator doorslijpen en afsluiten en dan door de 2 slaapkamers de buizen verwijderen (A). En dan vanuit de zolder bij de ketel 2 nieuwe buizen omlaag laten komen (B) en dan daar weer aansluiten op de rest.

Dat zijn heel wat meters buis minder door het huis (wat me zuiniger lijkt). En heb niet meer onderlangs de buizen langs de muur lopen.

Nu is mijn vraag natuurlijk: Kan/mag dit?? Dat er meerdere splitsingen zijn vanuit de hoofdbuis zeg maar. Deze is trouwens 28mm en vanaf het plafond 22 mm.

De nieuwe buizen komen trouwens in het washok waar de ketel hangt omlaag en buiten zicht dus dat is het probleem niet.

Hoop dat ik de tekening een beetje duidelijk heb gemaakt



Gr maarten
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Dat is geen enkel punt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu