Tijdelijk verwijderen radiator - beste manier om dit klusje te klaren

Freakin

  • #1
Hi,

(Ook)Ik ben bezig met het verwijderen van een radiator ivm verbouwing. Ons huis is uit 1979 en de verwarmingsbuizen zijn een stuk dikker dan ik gewend ben (van jongere huizen).

Ik moet de radiator verwijderen ivm het opnieuw betegelen van de muur.

In eerste instantie had ik de (thermostaat)kraan 'dicht gedraaid' en de onderste kraan (zwarte dop op foto) ook. Daarna heb ik de onderste aansluiting met een bahco losgedraaid om het water uit de radiator te laten lopen. Dit was volgens mij niet helemaal gelukt, het water bleef lopen (de thermostaatkraan was schijnbaar ook niet helemaal dicht denk ik?).

Wat is nu de beste manier om dit klusje te klaren? Is de aanvoer überhaupt af te sluiten of moet het hele systeem leeg? Of doe ik iets anders fout?

De foto's:
IMG_6279.jpg
IMG_6287.jpg


Hartelijk dank!
 

stefan9

  • #2
In principe klopt het wat je doet.
Als de radiator afgesloten is en je draait de onderste aansluiting los, dan stroomt natuurlijk wel het water dat nog in de radiator zit daarlangs weg, dus er komt misschien wel een paar liter uit.
Ik zie dat bovenop ook een ontluchter zit. Die kun je beter eerst proberen. Als de radiator goed afgesloten is, dan komt daar maar heel weinig lucht of water uit omdat de druk snel weg is.
Mocht de radiator toch niet helemaal afgesloten zijn, dan zou het kunnen dat het thermostatisch ventiel vast zit. Kun je het pennetje wel goed indrukken?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu