Verwijderen spoelbak in granieten werkblad

Frank4711

  • #1
Wellicht dat 1 van de specialisten al eerder te maken heeft gehad met mijn probleem: ik heb een RVS (inbouw) spoelbak in een granieten werklad. De bak ligt dus verzonken in het werkblad.

I.v.m. een beschadiging van de spoelbak wil ik deze vervangen. De bak is (alleen) met kit bevestigd in het werkblad. De spoelbak is aan de onderzijde waar de kit zich bevindt slecht toegankelijk.

Iemand een idee hoe je de bak het beste zou kunnen verwijderen?
 

Pepjo

  • #2
Ik ken de precieze situatie niet, maar als je de rvs-bak niet wilt bewaren zou ik hem eerst doorslijpen en in stukken verwijderen. Waar het precies komt zo'n mini-tool gebruiken.
 

Frank4711

  • #3
Heb ik aan zitten denk, is echter nogal drastisch ....!

De bak is welliswaar beschadigd maar zou wellicht in een garage of bijkeuken nog dienst kunnen doen MITS ik hem heelhuids kan verwijderen. In feite gaat het erom hoe ik kit zou kunnen verwijderen op plaatsen waar je niet gemakkelijk bij kunt komen.
 

Pepjo

  • #4
Als je op een bepaalde plaats iets makkelijker er bij kunt komen : een dunne staaldraad door de kitlaag ( dus tussen bak en aanrecht) heen prikken en de bak er uit"zagen" met deze draad.
 

Frank4711

  • #5
De bak ligt verzonken in het granieten blad. Ik moet de bak dus al op 1 punt los hebben om überhaupt een draad er onder door te kunnen voeren. Daarnaast past de bak eigenlijk perfect in de verzonken uitsparing. Een draad gebruiken zou wellicht tot beschadiging van het graniet kunnen leiden.

Heb jij ervaring met eventueel opwarmen (bijv met verfafbrander)? Kan het graniet dergelijke temperaturen aan? Wanneer is de hechting van de siliconen kit minimaal? ...
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Is die beschadiging niet weg te polijsten met zo'n minimachine ?
 

Frank4711

  • #7
De beschadiging is een deuk(je) in de rand van de spoelbak, daar waar die in de sponning van het werkblad ligt! Een cm verder naar buiten en waarschijnlijk had ik geen beschadigde bak maar een bechadigd werkblad gehad!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #8
U kunt proberen met een scherpe steenboor op lage toeren een gat door het graniet te boren tot aan het rvs en met een drevel een tik aan de onderkant van de deuk te geven, zorg er dan wel voor dat er voldoende gewicht op de rand staat om te voorkomen dat de deuk doorslaat naar de andere kant, met een zwaar stuk ijzer moet dat kunnen.
Sla vooral niet te hard, vele lichte tikjes hebben meer en mooier effect.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu