Verwijderen oude verlaag houten vloer

Dimi

 • #1
Beste klussers,

bij mijn ouders is in de achterkamer een houten vloer die hard een opknapbeurt nodig heeft. De vloer bestaat volgens mij uit gewone vuren planken. Er is laatst een gedeelte van vervangen omdat er drie draagbalken verrot waren (oud huis uit de jaren 30). Gevolg: goede vloer met kleurverschillen.

Omdat de rest van de vloer toch al slijtage vertoont willen ze nu alles gaan schilderen (beitsen eigenlijk). Nu zit er ook al een beitslaag op, en is aangebracht met een roller als we kenners mogen geloven (huis is zo gekocht). De slechte delen laten 'vellen' en 'blazen' los. Mijn pa wil die slechte stukken repareren met houtvuller. Dit lijkt mij niet zo'n goed idee. Ik denk dat het beter is om de hele oude laag te verwijderen. Wat denken jullie?

De volgende vraag is dan: hoe? Alles met een hete lucht pistool en krabber? Kans op krassen is natuurlijk aanwezig. Verder was de bedoeling om dit een zaterdagje te doen... :roll: Ik weet het zo net nog niet. Zelf voel ik wel iets voor het gebruik van een afbijtmiddel. Er op smeren, laten inwerken en schoonmaken maar. Hebben jullie nog tips, adviezen, met betrekking tot het opknappen? Denken jullie ook dat het het beste is om de oude laag te verwijderen en hoe kunnen we dit dan zo snel en effectief mogelijk doen? Misschien kan ik vanavond wat fotootjes van de beschadigingen laten zien. Wellicht dat er dan een beter beeld van de situatie ontstaat. Alvast bedankt voor het meedenken!

Gr. Dimi.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Fiesiekus

  • #2
  Afschuren met een roterende schuurmachine: de merk verwijderd. Voor verdere afwerking: zie verfrubriek of info bij vloerenzaken; daar verkopen ze ook kwaliteitslak. Ik zou geen beits nemen voor zo''n vloer, een slijtvaste lak geeft een beter resultaat op termijn
   

  Dimi

  • #3
  Bedankt. Ik zal straks hopelijk wat foto's plaatsen en evt. eens langs een schilderswinkel gaan om te kijken wat er te huur is.
   

  Mn22

  Vaste beantwoorder
  • #4
  Denk dat je niet anders kunt dan de vloer schuren. Afbijten of afbranden lijkt mij monnikenwerk en zeker niet te doen in een middag. Bovendien trekt beits in het hout waardoor niet alles te verwijderen zal zijn met afbijt of brander. Ook verkleurd het hout zelf in de loop der jaren.

  Schuren is dan ook de enige manier om weer een egale kleur te krijgen.
   

  Fiesiekus

  • #5

  Dimi

  • #6
  Gelukkig hebben mijn ouders al verf en blanke lak gekocht. Even afwachten maar wat de ondergrond laat zien. Merci allemaal.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu