Oude egalinelaag verwijderen

BellaBlue

 • #1
Hi!

Deze week zou in ons nieuwe (oude) huis de vloerverwarming en tegelvloer gelegd worden, maar nu blijkt dat er een oude egalinelaag + lijmresten op de zandcement dekvloer zit die half los laat. Om te voorkomen dat het geheel bij frezen van de vloerverwarming of na het tegelen loskomt, moet nu eerst die oude laag egaline eraf.

Heeft iemand een tip wat de makkelijkste manier hiervoor is??

Sommige delen zitten heel los, die komen er redelijk makkelijk af met een beitel en hamer. Maar het is een redelijk grote oppervlakte, zo'n 40m2, en het meeste zit toch nog redelijk vast :(

Alvast bedankt!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Met een middelsoort boorhamer met beitelfunctie en een brede scherpe sds steenbeitel.
   

  BellaBlue

  • #3
  Hoi Jan,

  Dankjewel, dat had ik ook bedacht inderdaad. Deze boorhamer moeten we huren, het verhuurbedrijf raad echter een lamellenvloerfrees aan, heb jij hier ook ervaring mee?
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #4
  Als het gedeeltelijk los zit vind ik een lamellenfrees wat over de top en lekker werken met zo'n ding vind ik het niet, de keus ligt bij u, het kan met allebei.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu