Verwijderde tegelwand hertsellen /vocht

Hans l

 • #1
Beste,
ik had een lek in de badkamer. Via een kijkopening kon ik langs de douchebak druppels water zien aankomen van uit de gipslaag waarop de tegels zaten geplakt (in die muur zitten verder geen leidingen o.i.d.).

Het vocht kwam volgens mij via lekkende (poreuze?) voegen door de tegelwand in de gipslaag, die broos werd en waar het water van onder uit weglekte tot het onder de douchbak aankwam. Misschien ook via lekkende silicconenkit (langs de douchebak) die niet meer goed afdichtte omdat er zwarte schimmel in was getrokken.

Ik heb zo'n 30 tegels weggehaald van de plek waar het stucwerk nat was geworden (de tegels kwamen er zó af met lijm en al) de muur was erg nat tot een meter hoogte . Er was ook hier en daar een stuk van de gipslaag van ca. 7 mm dik meegekomen met de tegels.

Heb ik het juist al ik het alsvolgt wil repareren:de wand drogen, dan de gipslaag weer egaal maken (waarmee?; iets wat extra sterk en vochtafstotend is of gewoon gips?) dan gewoon de tegels erin plakken (gewone tegellijm of ook iets extra vochtafstotends?). Moet ik een vochtbuffer aanbrenegn tussen gipslaag en tegels?

Ik ben een beetje paranoia geworden over die lekkende voegen. Kan ik extra maatregelen nemen zodat die voegen nooit meer kunnen lekken? (Hoe) kunnen voegen poreus worden? Wat kun je fout doen met voegen?

De vraag is dus: gewoon repareren zoals je het normaal ook maakt of speciale voorzorgen tegen het dóórttrekken van vocht nemen.

Bij voorbaat dank voor alle tips!!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Was de lekkage toevallig bij of onder de douchekraan ?
   

  Hans l

  • #3
  Nee zover ik kan nagaan heeft het niets met kranen of leidingen te maken; die zitten in een andere wand van de douche
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu