Verwarmingsprobleem oplossen met zeer smalle radiator?

Ed80

  • #1
Onze keuken is gesitueerd in de aanbouw achter het huis, er is geen normale plaats voor een CV radiator. De ruimte word nu een beetje verwarmd door een plintradiator onder het keukenblok, dit is onvoldoende in de winter en we zoeken een andere oplossing.

Er is één stukje wand naast de deur waar mogelijk een radiator van 40 cm breed en 200 cm hoog zou passen, de radiator en montage aan de muur zouden dan in totaal niet dieper mogen worden dan 5,5 cm anders kan de oven niet meer open.

Bestaan er CV radiatoren met ophanging die maximaal 5,5 cm diep zijn? Ik heb al overal gezocht maar kan het nergens vinden. Of is er een andere oplossing mogelijk? Ik begrijp dat er minimaal 5 cm tussen radiator en muur zou moeten zitten vanwege de effectiviteit van de radiator, maar alles is beter dan de plintradiator die we nu hebben.

Wie kan me helpen?

De keuken is: 265 cm lang, 291 cm breed en 230 cm hoog
 

Roykes

  • #2
Je zou buis verwarming toe kunnen passen niet erg mooi maar werkt wel.
even ter info buis verwarming is bijvoorbeeld, je komt met 15 aan je verloopt naar 28 of nog groter (net wat past) en beneden doe je het zelfde op de retour. eventueel twee naast elkaar kan ook.

nogmaal het verdient niet de schoonheidsprijs maar het werkt wel.
 

Ed80

  • #3
Hallo Roykes, bedankt voor je antwoord.

Met buizen is altijd nog een laatste optie, maar idd niet erg fraai.

Ik heb wat rondgekeken en er zijn toch wel een aantal design radiatoren die maar 2,5 tot 3 cm diep zijn, dat zou betekenen dat er nog 2,5 over is om hem aan de muur te hangen, daar gaat het echter mis, alle beugels die meegeleverd worden zijn specifiek voor die radiator en minimaal 4 tot 6 cm.

Daar zoek ik dus een oplossing voor, zijn er beugels van een bepaald merk radiator die in te korten zijn of op maat gezaagd kunnen worden?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu