Verwarmingselement AEG oven vervangen (94427051800)

Hddboer

  • #1
Beste klussers,

Ik probeer een verwarmingselement (hete lucht - ze element 307 uit onderstaande foto) uit mijn oven te vervangen en heb op internet al even rondgekeken. Op internet zie ik veelal dat het verwarmingselement makkelijk te vervangen is:
- vanuit de oven kom je bij het element
- via de achterkant kun je dan de bedrading losmaken en evt schroefje

Bij mijn oven kan ik via de oven niet bij het element komen (ik heb het volgens mij echt goed vanbinnen bekeken). Vanaf de achterkant kan ik wel bij de aansluiting komen maar dus niet bij het element zelf. Nu wil ik eigenlijk niet aan het isolatiemateriaal komen welke om de oven heen zit. Weten jullie hoe ik het beste bij het element kan komen? Ik ben bang dat ik allerlei dingen los ga maken die ik niet los zou moeten maken (bijv. de gehele omhuizing of zit te trekken aan isolatiemateriaal wat ik vervolgens niet meer goed terugkrijg). Bijgaand 2 technische tekeningen


Ik heb evt ook nog foto's van de achterkant. Hoor graag!
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #2
Ik verwacht achter de isolatie schroeven waarbij je het gehele paneel met element en motor kan verwijderen.
Isolatie is een los onderdeel zal wel wat vastgeplakt zitten door het gebruik.
Kijk anders eerst links en rechts of je wat schroefjes kan ziet.
 

Hddboer

  • #3
Ik zal even kijken. Ik heb niet goede echt foto's van de achterkant (heb hem alweer teruggeplaatst omdat we hem gisteren nodig hadden), maar het klopt toch dat isolatiemateriaal aan de zijkant gewoon moet blijven zitten?

 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu