Verwarmen met Airco + CV

MarcoH-040

 • #1
Sinds een paar weken heb ik in mijn woonkamer een Airco laten installeren die ik gebruik om de ruimte te verwarmen. De Airco heeft een nominaal vermogen van 6.0kW en een verwarmingsvermogen van 7.0kW. De woonkamer is ca 140m3 groot en als ik de Airco op automatisch instel op een temperatuur van 21C (24/7) wordt het in de woonkamer ca. 20C., zonder dat de CV inschakelt. Het stroomverbruik hangt sterk samen met de buitentemperatuur, maar op dit moment ca. 10kW per dag (buiten is ca 5C)
Dat is best oke, maar nog niet heel aangenaam vanwege de luchtcirculatie en het ontbreken van stralingswarmte. (Airco blaast niet in het zitbereik).

Om het nog aangenamer te krijgen ben ik nu op zoek naar een ideale instelling waarbij de CV af en toe bijspringt vnl. om de vloer op temperatuur te houden. Het probleem nu is dat als de CV lang niet bijspringt het hele systeem is afgekoeld en dus eerst uren moet stoken om dit weer op temperatuur te brengen. (12 radiatoren en een 6 groepen vloerverwarming, dus best veel water = veel gas)

Iemand een tip hoe ik de CV en Airco het beste kan instellen voor een aangenaam klimaat en minimaal gasverbruik?
Zou het bijv. een optie zijn de CV gewoon 24/7 te laten draaien met een verwarmingswater temp van ~50C?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Lange Herman

  • #2
  Misschien kun je een vloersensor toepassen. Je houdt dan de vloer op een instelbare temperatuur zodat deze niet te ver afkoelt.
  Maar twee systemen samen, dat werkt eigenlijk nooit echt goed.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu