Verven onbehandelde eiken kast

Mark_84

  • #1
Hallo klussers,

Vandaag ben ik bezig geweest met het verven van een onbehandelde eiken kast. We hebben de kast goed schoongemaakt en hebben ergens gelezen dat je het beste een laag grondverf kan aanbrengen, licht opschuren, nog een laag grondverf, licht opschuren... en ditzelfde proces met de verf zelf kan herhalen.

Ik heb de eerste laag grondverf aangebracht. Nu het droog is wilde ik het vast een beetje licht opschuren... echter bladdert de grondverf van de kast af. Zelfs met heel licht schuren. We hebben fijn schuurpapier van de Gamma genomen die speciaal geschikt zou moeten zijn voor opschuren tussen de lagen door.

Wat heb ik fout gedaan en hoe kan ik dit de volgende ronde voorkomen? Zie toegevoegde foto's als voorbeeld.

Alvast bedankt! 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Hebt u de kast eerst ontvet ?
 

Mark_84

  • #3
We hebben de groeve/nerven uitgeborsteld en de hele kast met een vochtige doek afgenomen.

We hebben ergens gelezen dat ontvetten niet hoeft bij onbehandeld hout. Klopt dat volgens jullie ook? Zo nee, hoe kunnen we dit nu het beste aanpakken nu de eerste laag er op zit?
 

Mwdecor

Verfadviseur
  • #4
Mogelijks was er boenwas aanwezig die niet verwijderd werd of is er te "licht" opgeschuurd vooraleer de grondlaag te plaatsen. Heb je een hechtprimer gebruikt? Met welke korrel geschuurd? Wat was de afwerkingslaag vooraleer je begon te schuren?
Marc
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #5
Mooi stukje eiken. In aanvuling op de opmerkingen en vragen van mijn medebeantwoorders: zo te zien heeft u te grof schuurpapier / te grove borstel op de rondingen gebruikt waardoor de houtnerven zijn opengewerkt.

Verder is nu inderdaad ten overvloedde 1 vraag van essentieel belang: wat zat er op voordat u aan de klus begon?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu