Verven dakbeschot warm dak

Markant

  • #1
Ik heb onlangs (2 jaar geleden) toen ik mijn zolder verbouwd heb, het schuine (houten) dakbeschot gesaused met flexibel plast (soort latex met korrels erin) dat volgens de verpakking vochtdoorlatend was en ook aangebracht kon worden op hout. Dit heb ik vervolgens geverft in een andere kleur met Histor muurverf

Ik heb bewust de binnenzijde niet geïsoleerd omdat de isolatie al aan de de buitenkant is aangebracht (wat ik gezien heb bij de plaatsing van mijn dakraam bestaat het uit +/- 10 cm gele schuim met daaronder hout)

Nu zie ik bij de naden van het dakbeschot kleine vochtplekken ontstaan. Ook aan de zijde van de hoek (heb hoekhuis) ontstaan wat verkleuringen. Mijn vraag is nu of dit veel kwaad kan (buiten de verkleuring zelf dan) en wat het risico op houtrot is.

Het zou misscien ook kunnen zijn dat de vochtplekken niets met de manier van behandelen te maken hebben en veroorzaakt worden door een ander probleem ?

Wie heeft hier ervaring mee ? Alvast bedankt
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Was de muurverf ook vochtdoorlatend ?
 

Markant

  • #3
Ik heb Histor Perfect Finish Muurverf gebruikt, die volgens internet "vochtregulerend" is. Of dit hetzelfde is als vochtdoorlatend weet ik niet.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Vochtregulerend en vochtdoorlatend zijn ongeveer dezelfde begrippen.

Ik dacht het eerst aan de verf maar dat lijkt me niet aan de orde, de verkleuringen zouden normaal kunnen zijn maar ik zou dat zeker in de gaten houden, ik kan daar verder niets over zeggen.
Er kunnen tussen de isolatieplaten naden zitten die wat vocht doorlaten, misschien is dit te controleren, als dit zo is dan de naden met pur dichtschuimen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu