Vervanging Vloerverwarmingspomp

Killerbee1958

  • #1
Ik heb een vloerverwarmingsinstallatie waarvan de pomp, een WILO HU25/70R vaststond.
Ik heb de pomp inmiddels wel weer vlot gekregen met de tip om het asje even handmatig rond te draaien maar in mijn zoektocht naar nieuwe pompen kwam ik er toch achter dat ik deze pomp moet willen vervangen, alleen al om energie te besparen.

Maar nu komt de uitdaging. Iedereen heeft het altijd over vervanging van de pomp door pomp inclusief flens te vervangen. Echter zoals uit de foto blijkt zit deze pomp helemaal niet met een boven en onder flens maar op de achterplaat van het verdeelstation gemonteeerd.

Nu heb ik inmiddels ook wel het idee gekregen dat ik in dit geval gewoon alleen pomphuis met rotor kan vervangen maar dan is natuurlijk wel weer de vraag, welke pomp is energiezuinig en heeft de juiste montagegaten om dit makkelijk te kunnen doen.

Even de cv waterloos maken en de drie draadjes omzetten draai ik mijn hand niet voor om. Maar een pomp bestellen die dan vervolgens niet mooi op de vier montagegaatjes van het huis past, daar zie ik wel tegenop.

Wie kan mij vertellen of:
1. Ik inderdaad de pomp kan vervangen door alleen het pomphuis (met uiteraard de rotor dan in de opening van de verdeelplaat) te vervangen.
2. Welke pomp dan goed gaat passen. (PS heb een DAB Evosta 40-70/180) aangeboden gekregen maar die leverancier kon mij niet met zekerheid aangeven of mijn aanpak ging werken.

Ik hoop dat hier iemand is met de juiste tip voor mij.
In elk geval alvast bedankt voor het meedenken.
 

DexterXL

Specialist Verwarming
  • #2
Vanwege het huis, zit je volgens mij gebonden aan Wilo,
neem eens contact op met een Wilo leverancier of hij voor
jouw wat kan betekenen qua vervangingstabel wat gaat passen
 

Jakobina

  • #3
Uiteraard opgelost maar wat heb je gedaan? Ik zit nl met een zelfde probleem met mijn vloerverwarming. Pomp wilo met het nummer HU15/6-3p

groet Mike
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu