Vervanging rotte vensterbanken

Zou je een paar foto's willen maken en plaatsen? Dan wordt het denk ik duidelijker...
 
Zeker!
124937_841D77CC8CBB41DDB7085FB92C9ECA5E_1.jpg

124937_3C48DE65307946E6A59FF7A79D8AF6AA_1.jpg
124937_42567F9AE884483E8AEA5FBB021DAAE3_1.jpg
 
Als het een monument is, zul je niet zomaar zaken mogen vervangen.
 
Ben bezig een klein hoek van glaslatten te repareren. Wat mij opviel dat het product wat ik gebruik na het opzetten in elkaar zakt. Ik zou dan of iets van een bekisting maken of meer keren een laagje erbij opzetten. Vraag me af of er producten zijn die steviger zijn zodat je in een keer meer kan vullen.
Het laat zich wel gemakkelijk vijlen schuren enz.
 
Alle rotte delen ruim verwijderen, en insmeren met houtrotstop.
Daarna nieuwe houten delen maken en die er "inlijmen" met houtrotvuller.
Het is ook mogelijk om grote delen te vullen met houtrotvuller, maar dat wordt inderdaad een geklieder als je daar niet veel ervaring mee hebt.
Je kunt inderdaad een soort bekisting maken, en de delen die in contact komen met de houtrotvuller beschermen met plastic.
(dan zijn die makkelijker te verwijderen)
 
Dank voor alle reacties, echter is dit nog niet echt het antwoord op mijn vraag: kan ik de stijlen op de vensterbank laten eindigen of moet de vensterbank tussen de stijlen worden gemaakt?
 
Als de stijlen nu op de vensterbank ruste zou ik het zo weer terug plaatsen, wij moeten ook met een monumentaal pand alles weer zo herstellen, als het oorspronkelijke orgineel.
Pas nog aan de hand gehad met een kuif op een monumentaal pand.
Alleen de materialen zijn veranderd/vernieuwd aan de huidige markt/normen enz.
Maar het uiterlijk/constructie valt onder hun discipline.

De opzichter komt geregeld langs.
(Ook op de koffie)

Doe anders even een navraag bij monumentenzorg/dienst, voor de zekerheid, de tijd van toen, is niet meer de tijd van nu, i.v.m materialen of lijmsoorten en verbindingen.
 
Die link van mij geeft volgens mij het antwoord. De detaillering moet blijven zoals ie was. Geen bevestigingsmiddelen gebruiken. Als je het met deze aanknopingspunten niet zo goed zelf weet uit te voeren, kan je waarschijnlijk beter een restauratieaannemer erbij halen.
 
Wat voor monument, rijks- of gemeentelijk?
Technisch kan dit, of dit mag kan je navragen bij de monumentencommissie.
 
IJkenhout schreef:
Die link van mij geeft volgens mij het antwoord. De detaillering moet blijven zoals ie was. Geen bevestigingsmiddelen gebruiken. Als je het met deze aanknopingspunten niet zo goed zelf weet uit te voeren, kan je waarschijnlijk beter een restauratieaannemer erbij halen.

Sorry, ik heb deze over het hoofd gezien! Erg nuttige en informatieve pagina. Bedankt!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu
or Log in via
Back
Bovenaan Onderaan