Vervanging modulerende thermostaat door aan/uit thermostaat

Vrieh14

  • #1
Heb een Nefit Economy HR (modulerend), mede aangestuurd door een modulerende Nefit thermostaat. Verwarming door middel van convectoren. Wel zuinig in gebruik, maar geeft in huis geen aangename temperatuur. Het voelt kil aan. De capaciteit van ketel en convectoren is ruim voldoende. Toch schijnt de combinatie van modulerende thermostaat, modulerende ketel en convectoren niet te voldoen. Diverse deskundigen hebben geadviseerd om de modulerende thermostaat te vervangen door een aan/uit thermostaat. Zou dat een oplossing kunnen zijn ? En is in mijn geval de Chronotherm IV het meest geschikt ?
 

Ketelchrisje

Specialist Verwarming
  • #2
Vaak hebben oudere convectoren idd een hoge aanvoertemperatuur nodig en dit kan in u gaval idd voorkomen dat deze niet bereikt word.

een aan uit thermostaat kan helpen idd.
u kunt dit testen door de thermostaatkabel o het toestel aan te sluiten op de aan/uit contacten ipv de mudulerende contacten en deze in de woonkamer met elkaar te verbinden [korte periode's] worden de convectoren nu beter warm dan helpt dit bij u installatie.

dan zou een aan/uit chronotherm4 een goede keuze zijn als hij nog te krijgen is, deze gaan er langzaamaan uit maar de vervanger de vision is net zo geschikt.
deze beide hebben ook een zelflerend aanwarmgedrach en dat ervaar ikzelf als comfortverhogend.
 

Mobel

Specialist Verwarming
  • #3
Het is algemeen bekend dat convectoren weinig rendement opleveren bij te lage aanvoer temperaturen (convectie). dus aan een weersafhankelijke regeling met een fatsoenlijke stooklijn zul je niet veel hebben , toch zou ik adviseren om de aanvoer temperatuur van de cv-ketel laag proberen te houden (60-65) anders kun je nog wel eens schrikken van de gasrekening, want bij hogere temperaturen behaalt de ketel niet zijn gewenste rendement
 

Vrieh14

  • #4
Bedankt voor jouw reactie. Vorige weekend was de 3-wegklep defekt. Gaf enorm veel herrie. Daarom heb ik de pal 's-nachts halverwege vastgezet met een tie rip. Gevolg was ook dat het in huis comfortabel warm was. Ik denk dus dat het monteren van een aan/uit thermostaat de oplossing is. Zuinigheid is goed, maar een geriefelijk verwarmd huis is beter. Nogmaals bedankt. :)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu