Vervangen rolluikband

Limbabwe

  • #1
Hallo,
Mijn rolluikband was gekanpt en wilde ik vervangen, dus op naar de bouwmarkt en een kant en klare kast met band gehaald aangezien de oude kasten ook al langzaam aan vervanging toe waren.
Nu is het probleem dat de kant en klare rollers in de bouwmarkten maar 5 mtr zijn, als ik deze plaats zakt mijn rolluik niet meer tot op de grond, hij stopt op +/- 1 mtr boven de grond.
Ik heb alles afgezocht maar kan nergens grotere rollen vinden, heb geprobeerd om de oude rol te gebruiken, had hier voor 10 mtr band nodig, maar tijdens het opspannen is me de veer geknapt :x
Heeft iemand een oplossing hier voor ?
Doe ik iets verkeerd omdat ik niet genoeg heb aan de standaard rol ?
Het rolluik moet ongeveer 2.40 mtr zakken.
 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #2
Met een beetje geluk krijg je op een bandopwinder voor 5,5mtr voldoende lint om de rolluik te bedienen.
Maar in totaal heb je wel ca 8 mtr nodig nl:
2,4 +2,4+enkele slagen op de schijf+afstand door de muur+enkele slagen op de bandopwinder.

Het was beter geweest een bandopwinder te kopen zonder lint en dan ca 10mtr lint los te kopen of eventueel een groter bandopwinder.
Dit is allemaal gewoon los te koop hoor, maar welicht even naar de zonweringspecialist gaan, ben er van overtuigd dat hij dit gewoon op de plank liggen heeft
 

Limbabwe

  • #3
Thnx Waldy,

Lint heb ik nog (10mtr) deze heb ik ook al aan het rolluik bevestigd, ik zal morgen (vrijdag) eens gaan kijken of ik een grote opwinder uit kan halen. Ik weet dat de bouwmarkt kleine (lege) heeft. ik zal eens googlen of er een specialist hier bij mij in de buurt zit voor grotere.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu