Vervangen repareren van vloerbalken

Martin.C

  • #21
Ja. :mrgreen: Ik weet het is balen. Daarom, als ik er zelf niet uitkom zal ik een advies moeten vragen aan een aannemer. De uitvoering ga ik uiteraard zelf doen.
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #22
Martin.C schreef:
Mijn vraag is... Wat is de beste manier om :

1. Een balk in zijn geheel te vervangen ?

2. Een balk te repareren ?

Mits de fundering het kan hebben is de beste oplossing de vloer vervangen door T balkjes en ps broodjes.
 

Martin.C

  • #23
Volgens de bouwtechnische keuring is de fundering goed. Voor zover te beoordelen staat erin dat er geen toekomstige problemen verwacht worden. Ook via contacten in gemeente is vernomen dat deze wijk buiten de funderingsproblemen valt.

Ik heb nog niet al teveel van het T en ps broodjes systeem gelezen. De manier van installatie is me ook onbekend, en de daarbij behorende kosten ook. Zal ernaar kijken. Bedankt voor de tip.
 

Fiesiekus

  • #24
Voordeel van die methode lijkt me dat de invloed van vocht veel minder is, en je hebt gelijk een stuk isolatie te pakken.
 

Martin.C

  • #25
Ja van wat ik er tot nu toe van begrepen heb idd. Het prijskaartje zal alleen wat anders tonen. Maar ik ga het bekijken. :prima:
 

Martin.C

  • #26
Ziet er goed uit die combinatievloer. Hier een link via ander forum. (verwijderd)

Nog mensen met tips of dergelijke? Ik zal zsm een leverancier benaderen en het verder inzien.

Link verwijderd, we houden het bij dit topic, mod.
 

Martin.C

  • #27
Kleine update....

Ik ben bezig met het uitzoeken van het gewicht, en of de fundering voldoende draagkracht zal hebben. Helaas kan ik pas vrijdag de bouwtekeningen laten kopieren. Had ze eerder bekeken, en een constructeur adviseerde mij er toch kopies van te laten maken.

Nu heb ik de leverancier al een prijs gevraagd voor het oppervlakte vloer. Excl. Cementlaag. En is goed te doen. Waar je rekening mee moet houden is dus de afwerklaag en wapeningskosten. Evt huur van benodigde gereedschappen als een betonmolen, luchthamers, etc. En uiteraard de mankracht om de liggers in de gaten te tillen. Deze wegen al snel 140 kilo over 4 meter. :lol:
 

MvanV

  • #28
In wat voor een gebied woon je? Is het veen of klei?

Op plaatsen waar je op zand woont, of op een redelijke laag klei, kan je op "staal"funderen.

Dan zou ik de fundering met rust laten, de balken wegzagen, sleuven van een halve meter diep graven waar je muurtjes in metselt, en dan plaatmateriaal en dan beton gieten, en niet tot de muur maar tot 5 cm ervoor, strookje glaswol er om heen om het vrij te houden. De vloer rust dan op een eigen fundering. Onder het plaatmateriaal, en rondom de muurtjes isolatie plaatsen.
In een veengebied kan deze methode zeker niet.
 

Martin.C

  • #29
De Fundering is op staal. Beton kan niet gegoten worden ivm leidingen en graag behoud van de kruipruimte. De bouwtekeningen geven aan dat er wel een betonlaag gestort is in de oorspronkelijke bouw zo'n 7 cm. Dat is voor aanbrenging van een vloer in de kruipruimte geweest. Zo'n halve meter erboven is de eerste balkenlaag. Thnx voor de tip.

Eerst even de constructeur vragen aan de hand van de bouwtekeningen hoe of wat. De mogelijkheid een combinatievloer te plaatsen word naar mijn idee steeds onwaarschijnlijker. :(
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #30
Op zich is een fundering op staal vrij gunstig.
Als je in een gebied zit met zandgrond heeft je fundering een erg groot dragvermogen
Als er op palen is gefundeerd zijn deze meestal verder uitgenut fundering op staal
 

Fiesiekus

  • #31
Wat bedoel je hier exact mee?
 

Martin.C

  • #32
Funderingen op staal kunnen inderdaad gunstig zijn. Er word niet voor niets gekozen deze type fundering te gebruiken ipv paalfunderingen. De keus hiervoor valt al samen met het type bouwgrond.

Dat laatste snap ik ook niet helemaal, gaarne toelichting? Zoals ik het lees zeg je dat palen fundering is toegepast nadat de fundering op staal gebrekkig is gebleken op bepaalde grond ?
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #33
Een paar woorden vergeten (dat gebeurd mij wel vaker :D )

ik bedoel dat een fundering op palen over het algemeen zo goed mogelijk wordt uitgenut.
(elke paal moet worden betaald dus als er 1 minder inzit scheeld dat weer een paar 100 euro)

Als er op staal is gefundeerd op een goede zandgrond heeft een fundering van pakweg 60 cm breed een draagvermogen die veel groter is dan voor een normalen eengezinswoning noodzakelijk.

Je kan er dan bijvoorbeeld best nog een laag opbouwen of je vloer vervangen door een broodjesvloer zonder dat je met de bestaande fundering in de problemen komt.
 

Martin.C

  • #34
Update.

Negatief advies gekregen van constructeur die het gewicht berekend heeft. En aan de hand van de bouwtekeningen het afraad dit gewicht in
de woning toe te voegen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu