Vervangen led inbouwspot

menno72

 • #1
1 van de (led?) inbouwspots in onze slaapkamer is defect.
ik heb hem kunnen losmaken maar weet niet welk merk dit is en waarvoor deze spot vervangen moet worden.
weet iemand hier raad mee, en ook hoe je bij de aansluiting van de bedrading komt?
alvast hartelijk dank voor de hulp

lamp1.jpg lamp2.jpg lamp3.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Kees

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Zo te zien is dit een inbouwspot met een vast ingebouwde ledlamp, dus niet los te vervangen.

  Die kun je alleen door een geheel andere vervangen en omdat niet bekend is hoe en met welke spanning deze gevoed wordt (welk soort trafo er gebruikt is), zul je waarschijnlijk alle drie de spots moeten vervangen en zeer waarschijnlijk ook het trafo (dat waarschijnlijk in de buurt van één van de drie boven het plafond ligt).
   

  menno72

  • #3
  bedankt voor de snelle reactie. N.a.v. de opmerking over een trafo ben ik verder gaan kijken en zag ik dat de spot aangesloten lijkt op normale electriciteitdraad. De foto's bij mijn eerste bericht waren overigens van 1 en dezelfde spot. In totaal zijn er 10 spots in het plafond geplaatst waarvan dit er 1 is. Kan ik deze nu gewoon vervangen door een andere nieuw aan te kopen inbouwspot en net als op deze foto opnieuw aansluiten?

  foto4.jpg
   

  Kees

  Vaste Beantwoorder
  • #4
  Als het een 230 Volt spot is (oud c.q. nieuw te kopen) wel ja.

  Je zou meteen kunnen kijken of je een spot kunt krijgen, waarvan het lampje wél te vervangen is. Iets met den GU10 fitting. Ze zijn alleen waarschijnlijk wel wat dieper. Voordeel is, dat wanneer het lampje te veel of te weinig licht (of de verkeerde kleur) geeft t.o.v. de andere, je dat lampje kunt vervangen door een ander lampje, wat bij een spotje met vast ingebouwde LED niet kan.
   

  Sander 1972

  • #5
  Je zou ook kunnen kijken of ze niet door gelust zijn vanaf een trafo. Dit zijn vaak sets, en die kun je eigenlijk niet per stuk vervangen.

  Ik zou kijken hoe het bij de andere zit en of het eenvoudig vervangen kan worden voor gu10 incl. houder
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu