Vervangen kraangreep keukenkraan

PJvdH

  • #1
Keukenkraan2.jpg

In de keuken heb ik een vrij goedkope kraan. Binnen één jaar tijd is nu al bij beide kraangrepen de binnenkant uitgesleten, zodat het over het binnenwerk (bovendeel) van de kraan zelf heen gaat glijden en geen grip meer heeft. Die binnenkant van de kraangreep is, zo te zien, plastic. De kraan zelf lijkt verder gewoon in orde.
Losse kraangrepen zijn van dit merk niet verkrijgbaar. (Ik heb dus de kleinste andere kraan van dit merk gekocht, om de kraangreep te vervangen, na het eerste probleem..)

Weet iemand misschien of de maten van deze kraangrepen universeel zijn? Passen andere kraangrepen ook gewoon op dit binnenwerk? Andere merken verkopen wel losse kraangrepen.
Gaat dus alleen om de kraangreep. Het messingkleurige bovendeel is prima. Die kreeg ik er trouwens ook niet uit, dus die wil ik graag laten zitten.

Bij voorbaat dank!

Vr. groet,
Philip
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Losse tules voor kraanspindels
klik hier
 

PJvdH

  • #3
Dank. Ik had dat al we gezien, maar ik wist niet of dit een universeel model is. De kraangreep die ik nu heb, heeft geen losse tule.
Ondertussen echter de verkoper gesproken, en die denkt dat het probleem ligt in het feit dat het binnenwerk niet goed sluit, en dat ik daarom te hard de kraan dicht moet draaien. Ik ga de bon opzoeken en dan kan ik mijn geld terugkrijgen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu