Vervangen keukenkraan Nimbus A1

Jantje0408

 • #1
Hallo,

Ik wil de kraan in de keuken vervangen, maar ik krijg de bevestiging niet los. Ik heb geen idee hoe ik dit moet aanpakken. Op onderstaande foto staat de bevestiging. (dit is de onderkant van het aanrechtblad)
Aangezien ik hier geen verstand van heb, hoop ik dat iemand van jullie me hier een advies kan geven.Alvast bedankt voor de hulp.

Jan.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Rkommelt

  • #2
  Ik vind het er vreemd uitzien. Volgens mij zou je datgene wat lijkt op een bout gewoon los moeten kunnen draaien met bijvoorbeeld een tang. Die lijkt het plaatje te klemmen tegen het aanrechtblad. Door vocht en corrosie kan het zijn dat dit goed vast zit. Ik ben benieuwd wat het uiteindelijk was
   

  Jantje0408

  • #3
  Ja, dat dacht ik ook, maar het zwarte gedeelte klemt de kraan goed vast op het aanrecht maar houd tevens de "moer" op z'n plaats en zorgt er tevens voor dat deze niet gedraaid kan worden.

  Het zal toch niet met grof geweld moeten...???
   

  Jantje0408

  • #4
  OK...toch maar met grof geweld..ondanks ik weet dat het zo NIET moet.


  De beugel met geweld uit elkaar gewrikt. Ik hoop dat de buren niet thuis zijn want er kwamen woorden uit mijn mond, die niet voor andere mensen bestemd waren....onder andere door gebrek aan werk ruimte.

  Na het plaatsen van de nieuwe kraan, toch maar eens proberen uit te vinden waarom het niet lukte. Ik heb het schroefeind uit de kraan proberen te draaien, maar dat ging niet :shock: . Je kon hem wel draaien maar hij kwam niet los...je kon hem op en neer bewegen.

  Na wat denkwerk (en hoofdpijn :oops: ) eens de "boog" aan de bovenkant eraf gedraaid en wat zag ik :  Yep..er zit een imbus schroef. Als ik deze los had gedraaid, was het geheel zo uit elkaar gevallen.

  Weer wat geleerd....

  Jan.
   

  Kaajee

  • #5
  Mooi dat het gelukt is....... :prima:

  Als je nou ook nog even het merk en type van de kraan vermeldt, dan hebben toekomstige klussers er nog meer aan.........
  (als ze gaan zoeken bijv.)
   

  Jantje0408

  • #6
  Oh..dat is niet zo gemakkelijk. Ik heb een huur woning en deze kraan zat er reeds in.

  Ik heb voorheen gezocht naar mogelijkheden deze te demonteren en ben er achter gekomen dat het een kraan is van het merk " venlo" . Het staat ook op de knoppen.

  Het type weet ik niet, maar hij heeft veel gelijkenis met de Nimbus A1.

  Alleen heeft de mijne drie hoekige knoppen, terwijl op de foto's ronde knoppen staan afgebeeld.

  Meer kan ik helaas niet aan info geven.

  Jan.
   

  Gera

  • #7
  Jan, bedankt dat je nog even de info hebt gedeeld die je NA je klus ontdekte.... dat was nou PRECIES wat ik nergens kon vinden.
  Ik herkende het mechanisme gelijk op je foto; dus gelijk in de weer met een inbussleutel :-)

  Klus is geklaard: Mijn nieuwe kraan zit er op!!!
  Nogmaals bedankt!!

  groet,
  Gera
   

  EvdL

  • #8
  Jammer dat dit draadje weer door een internetshop verpest wordt :x

  Nu niet meer, mod :mrgreen:

  neem ff contact op met de beheerder, die kan je wel vertellen op welke rekening je een bijdrage mag storten en zo legaal kan adverteren :)
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu