Vervangen houten vloer, hoe behandelen?

JeroenB

  • #1
Hallo,

Tijdens het opknappen van onze eetkamer bleek de vloer wat gaar te zijn,
en stukje rot door vocht (inbouwkast) en redelijk wat houtworm....
Nu is de vloer eruit en gaan er nieuwe balken in, nu weet ik dat de koppen in de loodvrije menie moeten maar de rest van de balk??
"Vroeger" ging dit bij mijn weten in de carboleum, maar wat is hier meest geschikte vervangen voor en is het nodig de rest van de balk te behandelen.
De kruipruimte is wat vochtig maar wel geventileerd.
De balkafstand is zo'n 72 cm, nu heeft een plaatselijk bouwbedrijf me aangeraden voor de vloer 19 mm underlayment te gebruiken maar ik heb mijn twijfels of dit dik genoeg is...

Groeten Jeroen
 

Fiesiekus

  • #2
Balkkoppen meerdere keren in de menie zetten. De rest van de balk hoeft, bij goede ventilatie, niet bewerkt te worden. Vergeet je niet om isolatie aan te brengen nu je er goed bij kunt(?).
 

JeroenB

  • #3
Bedankt voor je antwoord! Ik dacht, wat regels onder de balken door en glas- of steenwol ertussen, tussen de vloer en het materiaal ruimte houden voor ventilatie. Balken zijn 145 mm hoog dus 120 mm materiaal ertussen?
 

Fiesiekus

  • #4
JeroenB schreef:
tussen de vloer en het materiaal ruimte houden voor ventilatie.
Niet nodig, mag wel. Kost je warmte nl.
 

JeroenB

  • #5
Ben toch voor tempex platen gegaan ivm het feit dat dit wat makkelijker monteerd. Moet er nu nog folie tussen het isolatiemateriaal en de vloerplaten?

Er komt waarschijnlijk een laminaatvloer op te liggen.

Groeten Jeroen
 

Fiesiekus

  • #6
Neen
 

JeroenB

  • #7
Dat scheelt weer! :wink: Laatste vraag : Waarom niet? Er was mij verteld dat dit wel nodig was. Heb diverse topics doorgelezen maar het is me nog niet helemaal duidelijk waarom dit wel al dan niet zo moeten...
 

Fiesiekus

  • #8
De vloer wordt warmer, er is dus (nog) minder kans op condens, zo al aanwezig.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu