Vervangen en isoleren dak van champignonkwekerij

Nirak4ever

  • #1
Beste klussers,

Via Google ben ik al regelmatig op dit forum terecht gekomen echter nooit echt een antwoord kunnen vinden op mijn vraag. Vandaar dat ik me maar zelf heb aangemeld.

Het volgende is het geval:
We hebben een huis gekocht. 1 September krijgen we de sleutel. Dan gaat een aannemer het grootste deel van onze geplande verbouwing doen. Dit is niet omdat we niet denken dit niet zelf te kunnen maar gewoon omdat we het te druk hebben en we niet vijf jaar later pas uit de stof willen zijn.

Maar ok, bij de woning die we hebben gekocht hoort een champignonkwekerij. Deze gaan we inrichten als trainingshal en garage. Het dak dat erop zit bestaat uit twee lagen asbest. Een binnen en een buitendak.
Het binnendak zal in ieder geval worden vervangen. En eigenlijk het liefste ook het buitendak. Dat betekent dan ook eigenlijk automatisch isoleren. Hebben jullie een idee wat we kunnen gebruiken?

De afmeting van de kwekerij is 24 x 16 meter. En op dit moment weten we nog niet hoe de staat van de gordingen is. Het gaat overigens over een hellend dak. Waarvan ik niet weet wat de hellingshoek is.

Ik zie jullie reacties graag komen.
Bedankt alvast.

Karin
 

Fiesiekus

  • #2
Er zijn platen, bestaande uit een dikke laag polystyreen, waarop een dunne afwerkplaat met tengels is aangebracht. Als die platen passen over je gordingen kan je daarna panlatten en een pannendak aanbrengen.

Wel zo simpel.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Hier iets over schrijven op een forum lijkt me niet de juiste manier, eerst zal vastgesteld moeten worden of een pannendak haalbaar is i.v.m. het grotere gewicht.
De totale constructie moet daarop berekend zijn.

U krijgt toch een aannemer aan het werk, laat hem, of een andere bouwkundige, dat berekenen.
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #4
Je kunt ook denken aan sandwichpanelen. Bijvoorbeeld met een dakpanmotief. Je hebt dan gelijk isolatie.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu