Dakplaten vervangen + isoleren

Lakechurch

  • #1
Ik ben aan het kijken of ik mijn dak kan vervangen. Het dak is ongeveer 120m² en is een mansardedak. Op dit moment is er een eenvoudige houten constructie met daarop eternietgolfplaten gemonteerd zonder isolatie. Onder de kap is er momenteel een lege ruimte maar in de toekomst wordt dit woonruimte. Ik wil het dak vervangen omdat het dak op een paar punten lek is en het wordt er door de jaren heen niet beter op.

Ik heb me een beetje geörienteerd en wil waarschijnlijk dakpanplaten als vervangende platen gaan gebruiken. Ik zit alleen met nog een paar vragen waar ik graag een reactie op zou willen hebben.

Het dak moet geïsoleerd worden, is het verstandiger om dit te doen dmv geïsoleerde dakpanplaten of is het beter om te kiezen voor ongeïsoleerde dakpanplaten met daaronder aparte isolatie (zoals glaswol)?

Op dit moment zitten er geen ramen in de kap, in de toekomst wil ik minimaal 4 dakramen erin maken. Moet ik hier nu alvast rekening mee houden of levert dit niet heel veel extra werk op om dit later te doen?

Alvast bedankt voor uw reacties.
 

Fiesiekus

  • #2
Platen met isolatie gebruiken = veel makkelijker en sneller. En ik zou er gelijk de dakramen in maken, nu je toch bezig bent. Later uitstippelen waar het gat moet komen en evt. dakpanplaten uitslijpen is waarschijnlijk meer werk dan nu in 1 x alles aanbrengen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu