Vervangen CV ketel advies

BeB

 • #1
Maar een nieuwe draad gemaakt omdat die nu over het vervangen van de vaillant VCW180 uit dit onderwerp Instellen temperatuur warmwater vaillant VCW-NL-180E gaat..

Zoals ik al van sil begreep is het waarschijnlijk slimmer de ketel maar helemaal te vernieuwen.
Nu overweeg ik een HR ketel in de plaats van de huidige ketel te hengen en ben niet bang voor het fitwerk wat daarbij komt kijken. Ik heb de huidige ook indertijd zelf geïnstalleerd incl. het hele cv systeem.

Ik weet alleen niet zo goed wat ik zou moeten kiezen voor het vervangen van de cv-ketel.
Mijn uitgangspunten zijn:

- Een iets zwaardere ketel ivm de toekomst! Ik heb er nu al twee radiatoren aan toegevoegd en wil er mogelijk in de toekomst nog een ruimte van ca 30 m2 meer mee aansluiten.
Mijn huis bestaat uit een oud rijtjes huis de bovenste 2 etages 55 m2 elk.

- Ruim tapwater want ik hou van een lekker warme royale douche en heb ook nog een bad. Ik vond de hoeveelheid van de VCW180 wat krap.

- Eventueel 2 tappunten mogelijk, imv hotfill van close-in boiler in de keuken

Rand voorwaarden:

- Het geheel hangt in een inbouw kast waar onderin ook mijn wasautomaat staat dus niet te gek veel ruimte maar iets groter dan de VCW zou wel kunnen.

- Ik heb al een dubbelwandige pijp heb omdat ik die er bij bedongen heb toen ik vorig jaar mijn dak moest laten repareren bij een stormschade.

- Mijn hele CV installatie is uitgerust met thermostaat kranen zonder kamer thermostaat.

- Niet te gek dure ketel zonder bekende problemen of uitval omdat er elke paar jaar een onderdeel vervangen moet worden.

Uiteraard wel normaal onderhoud:-)

Mijn eerste gedacht zou uitgaan naar de Vaillant hrSolide 24–28C of de Bosch 30 HRC maar ik zag ook iets aardigs van Benrad geloof ik voor een aantrekkelijke prijs en met 5 jaar garantieBenraad HR Combi-ketel comforttrent 24 Ci of 35Ci. En dan natuurlijk de nefit ketels maar deze zijn denk ik wat duurder en ik heb van diverse mensen in het verleden nogal veel storingen gehoord met de nefit ketels.

Verder zag ik intergas en remeha? maar op diverse fora zag ik al dat deze ketels zelfs bij in gebruik nemen nogal eens problemen hadden waar de fabrikant aan te pas moesten komen en daar zit ik natuurlijk niet op te wachten!

Ik ben benieuwd naar de adviezen van anderen voor deze keuze

Vast bedankt,

BeB
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Erik

  • #2
  Hallo beb

  Moeilijk om advies te geven, iedere cv-ketel heeft zo zijn eigen goeie dingen en eigen slechte dingen.

  Ik denk dat de meeste monteurs ook een verschillende voorkeur hebben.

  Mijn mening zoek een hr-ketel uit die al een aantal jaren bestaat i.v.m. kinderziektes.

  Kijk ook eens in je buurt wat de meeste installateurs leveren. Zoek daarvan een ketel uit. Als je dan problemen hebt mag je er ook van uit gaan dat hun ervaring hebben met die betreffende cv-ketel.

  Tegenwoordig als je 8 liter water per minuut hebt heb je in jouw situatie ook genoeg cv-vermogen.

  Erik
   

  BeB

  • #3
  Hmm Erik mee eens dat het lastig kan zijn een advies te geven.

  Misschien dat ik de vraag anders had moeten stellen.
  En is het beter om te vragen welke bekende probleem bezorgers zijn binnen de proep van passende combi ketels (wand montage) met een vermogen tussen zeg 17 en 30 kW?

  Ik heb zelf op een forum heel wat negatiefs over de intergas ketels binnen dit raamwerk gelezen dus zal die denk ik niet kiezen;S maar zo zullen er meer duidelijke probleem ketels zijn?
   

  Kees

  Vaste Beantwoorder
  • #4
  Beste BeB,

  Ik moet je teleurstellen: onze vaste beantwoorders geven zo min mogelijk uitgesproken positief of negatief advies over bepaalde merken of typen apparatuur. Daardoor zul je altijd een wat algemener antwoord krijgen op zo'n vraag!

  Dat is om problemen met leveranciers te voorkomen.

  Indien je een beeld wilt hebben over de kwaliteit van ketels, kun je het beste zelf de diverse berichten er op nalezen, en te rade gaan bij installateurs in je omgeving!

  Succes en groetjes,

  Kees
   

  BeB

  • #5
  Hoi Kees dank je wel voor je antwoord. Ik kan me daar wel wat bij voorstellen.
  Misschien is het een optie om ergens een soor FAQ of database te maken waarin van elke ketel de bekende zwakke punten staan of de pro's en con's?

  Zo begrijp ik dat bij Vaillant de 3-weg klep een zorgen kind is. Maar volgens mij niet alleen bij Vaillant.
  Bij andere ketels moet je elke paar jaar een of meer onderdelen vervangen. Sommige zijn service vriendelijk, andere gebruiken weer speciale onderdelen.

  Greets

  BeB
   

  Kees

  Vaste Beantwoorder
  • #6
  Hoi BeB,

  Juist een soort FAQ of database, waarin we eens even lekker merken / typen gaan aanprijzen of afkraken, de veel voorkomende problemen van bepaalde merken gaan noemen, is iets wat we beslist niet willen.

  Het zou ook geen afspiegeling van de werkelijkheid zijn, want een bepaald apparaat, dat bij de een tot vele klachten leidt, kan bij vele anderen uitstekend werken. en die laten natuurlijk niets van zich horen. Vergeet niet dat er bepaalde merken zeer veel verkocht zijn, en er dus ook vaker problemen gemeld worden.

  Als we aan zo iets zouden beginnen en we vermelden van een bepaalde fabrikant, dat er altijd maar problemen zijn, maken we een grote kans die fabrikant (waarschijnlijk terecht!) op ons dak te krijgen.

  Dus een dergelijke FAQ komt er niet!
   

  BeB

  • #7
  Hoi Kees,

  Ik snap wat je bedoelt. Het was natuurlijk niet als afkraaklijst bedoeld he, maar ik kan me voorstellen dat sommigen dat wel zo zouden lezen.

  Voor mijzelf ik ga gewoon de komende tijd eens bij wat bedrijven langs. Dankzij de aanwijzingen op dit forum kan ik in ieder geval voorlopig weeer warm douchen en kan ik het vervangen van de ketel uitstellen tot het wat beter weer is en de tussentijd benutten op hier en daar eens advies in te winnen. :)

  Groetjes

  BeB
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu