Verticale scheur spuitwerk

RLMH

  • #1
We wonen ruim 10 jaar in dit huis dat we nieuwbouw hebben gekocht. Al bijna vanaf het begin loopt een verticale scheur van vloer naar plafond (de scheur stopt ongeveer een meter onder het plafond) in het spuitwerk. Het is de muur met de buren. De muur is ongeveer 12 meter lang. Ik ga ervan uit dat het een gewone krimpscheur is (de scheur is in de loop van de jaren niet veranderd (is op zijn breedst (onderaan) circa 1 mm breed). Hoe kan ik deze scheur het best repareren (zonder de hele muur opnieuw te moeten laten stucen)?

 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Een muurvuller gebruiken, iets op een tamponeerkwast aanbrengen en dat in de scheur strijken, niet teveel tegelijk maar zodanig dat de scheur vol zit.
Dan met een tamponeerkwast het restant van de muurvuller uitstrijken naar links en naar rechts, zodanig dat er geen klodders zichtbaan zijn.
Neem de normale muurvuller, er is ook een sneldrogende maar die droogt te snel voor dit werk.
 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #3
De scheur is kaarsrecht. Aansluiting tussen 2 prefab beton blokken of dilitatievoeg niet vrijgehouden geen wapeningsweefsel gebruikt? Kun je alleen achterkomen door de spack te verwijderen, maar dit is niet de bedoeling. Zonder een vorm van weefselversterking die de spanning iets opvangt van uit de ondergrond geef ik het weinig kans van slagen. Kans is groot dat de scheur dan weer terugkomt. Wat je wel kunt doen is acrylaatkit non crack gebruiken deze is plasto elastisch en is hierdoor goed geschikt als flexibele afdichting.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu