Verticale radiator wordt niet heet en veel lucht in de radiatoren

ekorvemaker

 • #1
Hallo allen,

Tijdens de verbouwing heb ik alle leidingen in de muur laten frezen. De nieuwe flexibele leidingen zijn dus gekoppeld aan de oude leidingen boven.
Nu werken in principe alle radiatoren behalve 1 verticale (180 x 50cm). De aanvoer onderin wordt gloeiend heet en de afvoer wordt ook lauw/warm.
Het voetventiel staat open en de thermostaat werkt ook. Dit heeft mijn klusjesman getest. Echter wordt de radiator niet heet.
Ook hebben wij alle radiatoren dichtgedraaid en de verticale vol open gezet maar dan nog wordt hij niet heel warm.
De cv ketel hebben wij al leeggepompt en ook weer gevuld. Alle radiatoren zijn ook al een paar keer ontlucht.
Niets lijkt te werken en ik ben een beetje ten einde raad. Het expansievat lijkt ook te werken omdat er nooit overdruk komt op de cv ketel.
Verder tikt er nog 1 radiator beneden in de keuken. Hier lijkt ook steeds lucht in te zitten. Elke keer ontluchten we deze maar hij blijft op een bepaalde stand lawaai maken. Erg frustrerend.

Kort samengevat: Rechtersysteem van de cv werkt prima. Linkerkant werkt dus niet naar behoren. Lijkt veel lucht in de radiatoren te zitten. 1 verticale radiator wordt niet warm.
CV ketel is leeggepompt en opnieuw bijgevuld. Bar staat dan steeds rond de 2. Expansievat is ontlucht. En alle radiatoren zijn meerder malen ontlucht.

Waarom wordt de verticale radiator niet warm? Het gaat om deze radiator https://afium.nl/radiator/verticale...or-met-vlakke-voorzijde-500x1800-type-20.html

Alle hulp, tips en adviezen zijn welkom. Er zit een nieuwe cv ketel in uit 2016. Remeha Tzerra plus 39c gas gestookt combiketel
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • AvDijk

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Rechter systeem werkt prima, linker werkt slecht en geeft bijgeluiden.
  Zou aanvoer en retour omgekeerd kunnen zitten op dat 'linker deel' ?
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #3
  wat bedoel je met ketel leeg gepompt bedoel je leeg laten lopen met de pomp aan.
  en hoe ziet je aansluiting er uit dan op de oude foto`s altijd welkom.
  Om indruk te krijgen van je installatie.
  Ook zeg je rechte systeem werkt prima maar rechts is retour.
  1608065931830.png
   

  ekorvemaker

  • #4
  De ketel hebben wij leeg laten lopen bedoel ik. En met rechts bedoel ik alle radiatoren die rechts hangen in het huis. De aan en afvoer van deze radiator is correct aangesloten. Ik zal morgen wel even foto's maken van de radiator. De leidingen komen uit de muur en er zit een haaks onderblok onder. Alles is correct aangesloten verder.

  Misschien nog wel belangrijk om te vermelden is dat ik dezelfde radiator heb hangen aan de andere kant van de woonkamer en deze doet het perfect. Dus wij weten hoe die aangesloten hoort te zijn. Hier ligt het niet aan.

  Zou het dan puur een luchtbel zijn die eruit gepompt moet worden?
   

  Marcn.88

  Vaste Beantwoorder
  Moderator
  • #5
  Als de kraan begint te klapperen als deze wordt geknepen zitten de aanvoer en retour verkeerd om, laat het systeem is afkoelen en check dit nog een x voor de zekerheid
   

  ekorvemaker

  • #6
  Dit is de situatie van de radiator. Wat mij opvalt is dat bij deze de ontluchter bovenop rechts zit. Bij precies dezelfde radiator die goed werkt zit de ontluchter bovenop links. Moet ik dan niet gewoon de radiator omdraaien zodat de ontluchter hier ook links komt te zitten? Of maakt dit geen moer uit?

  20201216_104626.jpg 20201216_104607.jpg
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #7
  Kijk je zei rechtsloopt goed dan kijk ik naar de radiator daar hebben wij het over ik kan niet zien rechtse kan doet het goed.
  Je kunt onder aan wel goed hebben maar waar je hem aan hebt gesloten op oude punt vaak is dat gekruist.
  Ook wil het wezen waar ie op aangesloten zit een lucht bel hangt.
  Daarom was ik nieuwsgierig hoe hij aan gesloten in op de oude leidingen.
   

  Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #8
  Kijk eerst even hoe de leidingen lopen boven op zolder bv.
  En waar hangt de cv ketel.
  Het zou zo maar kunnen dat er bv op zolder ontluchtings punten zitten waar veel lucht zit, en zo de rechterkant van de woning niet of nauwelijks verwarmd wordt.
  Zeker als de installatie uit oude dikke buizen bestaat.

  Ik zou het dus eerst zoeken bij de aftakking die de rechter en linker kant van het huis verwarmt, en vandaaruit ook alle leidingen nalopen.
  Die kunnen bv ook achter het afgetimmerde dakbeschot doorlopen, dat daar ergens nog een ontluchtings punt zit.

  Plaats eventueel nog wat extra foto's van de aansluitingen van oud op nieuw en de splitsing van de leiding naar de 2 delen van het huis.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu