Verstopte loze leiding - blokkade

Mich90

  • #1
Hoi.

Ik probeer kabels naar de andere verdieping te trekken/leggen in ons huis (2013). We hebben verschillende loze leidingen gelukkig en op 4 na hebben ze geen zwart trekdraad. Nu heeft de ruimte waar de bekabeling naartoe moet 2 zichtbare loze leidingen, zonder trekdraad. Ik probeerde vandaag daar een trekveer doorheen te duwen...Helaas stuitte ik na een tijdje op een blokkade. De andere loze leiding had hetzelfde probleem op ongeveer dezelfde hoogte.

In de meterkast ben ik vervolgens de leidingen af gegaan waar geen trekdraad in zit. Elke leiding zonder trekdraad heeft na +/- 30/40cm een verstopping. Bij de Action heb ik een endoscoop gekocht om het van binnen te bekijken. Bij 1 leiding lijkt het alsof de buis doormidden is gebroken, het blijkt beton/cement te zijn en het zit ter hoogte van het plafond. Als ik met de trekveer hard stoot dan komt er wel gruis los maar ik schiet hooguit telkens een millimeter op na een paar keer rammen.

Heeft er iemand enig idee of dit op te lossen valt. Of zelfs hoe het überhaupt kan gebeuren dat die buis door beton wordt doorboord. De weg er naar toe is een groot recht stuk. Is het een idee om heel voorzichtig met een boor het buisje in te gaan en dan voorzichtig het spul weg te boren (als ik al überhaupt zo’n lange dunne boor kan vinden die in een PVC buis past)?


Dit is dus 1 van de 4 loze leidingen die verstopt zitten. Ze zien er dus allemaal hetzelfde uit. Op 1 na, daar lijkt alsof de buis is gebroken.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Weet je hoe je huis is opgebouwd? Heb je toevallig betonnen muren aan de zijkanten?
 

Mich90

  • #3
Ja ik heb betonnen muren aan de zijkant.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Waarschijnlijk gietbouw. En dan zijn de leidingen gewoon vol met de dunne fractie van de betonspecie. Mocht je al door de 1e verstopping komen, heb je er nog 10 te gaan. Of de leiding zit helemaal vol.
 

CV__

  • #5
Zie;


Dat is iets van nylon trekveer met harde punt + endoscoop + luchtslang op stofzuiger.

Ah; en heel veel geduld.

Het helpt als je weet hoe de leidingen lopen en of het een enkele verstopping is of meerdere. Probeer ook eens met de compressor aan de andere kant om te zien of de verstopping luchtdicht is.
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #6
Zoveel loze leidingen zitten er eigenlijk nooit in een woning.

ik denk dat de aannemer het zelfde probleem is tegen gekomen en nieuwe heeft ingefreesd.
om de verstopte te vervangen.
 

CV__

  • #7
Verschilt per project. Sommige nieuwbouw 1-2 per slaapkamer, 2 zolder, 2 woonkamer, 3 keuken
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu