Verschil magneetpomp en "gewone" pomp wasmachine?

Rutger1973

  • #1
Hallo allemaal,

Nadat onze wasmachine oorverdovend stil bleef terwijl hij eigenlijk zou moeten afpompen de pomp maar eens geleegd. Hier zo nogal wat rotzooi in. Wat wil je ook met 2 kleine kinderen en hun verzamelwoede...
Maar goed, na het in elkaar zitten bleek dat de pomp een beetje lekte. heb hem nogmaals gedemonteerd en alles goed schoongemaakt en aangedraaid maar die mocht niet baten.
Er moet dus maar een nieuwe pomp komen. Nu zie ik dat er voor mijn machine 2 soorten pompen te krijgen zijn. Uiterlijk zijn ze hetzelfde. De een is echter een magneetpomp en de andere een gewone pomp. Weet iemand wat het verschil is?
Concreet: voor mijn machine (Bauknecht WT9840) heb ik een pomp nodig waarvan het orginele onderdeelnummer 481236018018 is. Als je deze opzoekt bij meerdere webshops krijg je het orgineel aangeboden maar ook 2 alternatieven waarvan er één expliciet een magneetpomp is en de andere een "gewone". (Ik wil hier overigens geen reclame oid maken voor deze site. Het is alleen om te illustreren dat er voor dezelfde pomp alternatieven te krijgen zijn die onderling veschillen.
 

Zeeland

  • #2
Magneetpomp is vaak zuiniger, maar minder krachtig, wanner deze pomp start kiest hijn zelf of hij li of re om gaat draaien, wat kan resulteren in een 'krakend'geluid tijdens het starten

de andere soort start direkt en draait altijd één kant op
 

Martien 59

  • #3
De kinderen krijgen hier de schuld van de wasmachine rutger
laden die bij jullie de wasmachine vol of doen de ouders dat
 

Martien 59

  • #4
Zet er maar een gewone pomp in die zijn het beste
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #5
Kind kan de was doen.
 

Rutger1973

  • #6
Haha, nee hoor Martien, we moeten ze nog leren hoe ze het huishouden moeten doen ;-) Wij hebben gewoon niet goed de zakken gecontroleerd natuurlijk en bovendien moet ik vaker het filterhuis legen.
Zeeland, dank voor de uitleg over de pomp.
En mod: sorry voor de vermelding van de website, zal het niet meer doen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu