aansluiting droger verschil condens en gewone droger

A

Anonymous

Gast
  • #1
waar moet een droger allemaal op aangesloten worden?
zit er verschil tussen een condensdroger en een gewone droger?
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Gewone droger: voert zijn vochtige lucht af via een luchtslang van 10 cm doorsnede, die uit een raam moet hangen of door een gat in de muur gevoerd moet worden. Nadeel van zo'n droger: je moet een gat hebben voor die afvoer, dat mag niet te ver zitten van de droger en er moet ruimte achter (soms naast) de droger zijn voor die slang en de bocht erin.

Voordeel: hij voert alle afgewerkte lucht weg en de ruimte waarin hij staat wordt niet of nauwelijks warmer.


Condensdroger: koelt de vochtige lucht af in een zgn condensor en verzamelt het gecondenseerde water in een opvangbak. Bij sommige condensdrogers is het mogelijk het gecondenseerde water af te voeren naar een (riool) afvoerpijp, zoals die van de wasmachine, er hoeven dan geen bakken meer geleegd te worden. Voordeel: Het is niet nodig een afvoer naar buiten te hebben!

Nadeel: de ruimte waarin de machine staat kan aanzienlijk warmer worden doordat alle droogenergie in die ruimte blijft. Daardoor verbruikt een condensdroger echter wat minder energie dan een gewone, want de lucht wordt warm herbruikt! Verder kan het soms zijn dat je de zeeplucht van het wassen ruikt tijdens het drogen.

Verder nodig voor beide machines: een geaarde elektra-aansluiting, geschikt voor 16 Ampere, indien buiten de badkamer mag dat een stopkontakt zijn, indien binnen de badkamer moet dat via een speciale schakelaar! Indien de aansluiting gedeeld moet worden met de wasmachine kan er maar één apparaat tegelijk gebruikt worden, en er is dan in de badkamer een nog ingewikkelder schakelaar nodig. Beter is het als voor de droger een aparte groep met een eigen kabel gelegd wordt/beschikbaar is.
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
nog wat verschillen: een condensdroger is niet in energieklasse A te krijgen en een gewone droger wel. En een condensdroger is een stuk duurder.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu