Verplaatsen van meterkast?

Klus_Keizer

  • #1
Hi,

Mijn meterkast staat zo'n beetje precies in het midden van het huis, bijna 5 meter verwijderd van de voordeur. Hier staat de electra- en gasmeter. Nu hoorde ik dat je tegenwoordig 'verplicht' bent om dit te verplaatsen en de gehele meterkast naar de voordeur moet worden verplaatst. Momenteel ben ik dus mijn gehele electrabekabeling aan het vervangen.

Geen probleem voor Nuon, maar kost wel Euro 1500,-. Hoe zit het met de regelgeving omtrent meterkasten? Ben ik verplicht om nu de gas- en electrameter te verplaatsen in een nieuwe kast bij de voordeur? Op zich staat het nu prima in een mooie, afgewerkte meterkast. Maar wel 5 mtr van de voordeur...
 

Fiesiekus

  • #2
Die regel geldt voor nieuwbouw/nieuwe installaties. Bij de bouw van jouw meterkast is rekening gehouden met het bouwbesluit uit die tijd en als die verandert, hoef je dan niet mee te wijzigen.
 

Klus_Keizer

  • #3
Fiesiekus schreef:
Die regel geldt voor nieuwbouw/nieuwe installaties.
Hi Fiesiekus, dank voor je antwoord.

Dus in principe mag die meterkast gewoon in het midden vd woning (bouw omstreeks 1968) blijven staan? Daar zal de verzekering of brandweer niet over neuzelen? Zou prachtig nieuws zijn, scheelt bakken freeswerk :D
 

Xr8

  • #4
Gewoon laten zitten, als dit verplicht zou zijn dan is er nog heel wat werk te verzetten voor Nuon. Bij heel veel oudere woningen is wat u aangeeft het geval.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu