Verplaatsen regenpijp om hoek

Rogelio

  • #1
Vanwege het plaatsen van de draagbalk voor een veranda, wil ik de regenpijp die nu tegen de muur (bij de hoek van het huis) loopt, afzagen boven het punt waar straks die horizontale draagbalk geplaatst wordt, en verplaatsen naar om de hoek. Beneden zoek ik dan in de grond de riolering op, en sluit de regenpijp dan opnieuw aan.

Nu is mijn vraag hoe ik het beste 'de hoek om' kan gaan: gewoon met 3x een bochtstuk van 90 graden (naar voren, naar rechts en weer naar beneden)? Of is het beter al een soort verschot aan te brengen, waarbij bijv. de regenpijp een stukje schuin naar beneden loopt, en de bocht bijv. ook aflopend is?

Hieronder nog een foto om eea te verduidelijken; op de plaats van het zonnescherm komt dus de veranda; rechts tegen de hoek aan de huidige regenpijp.

Benieuwd naar jullie reacties!

ECBDD9EE-FFF4-48B0-BB71-D9738BACE8D4.jpeg
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
3x 90° kan, maar je kan de pijp ook op de veranda uit laten komen. Sluit het niet aan op het riool, maar laat het regenwater op het maaiveld uitkomen. Eventueel in een infiltratieput.
 
  • Like
Waarderingen: Rogelio

Rogelio

  • #3
Bedankt voor je reactie.

Dan pak ik idd 3x90° pijp. Maar HWA op de serre gaat niet, omdat er inmiddels een wens is voor een regenton. Die moet natuurlijk gevuld worden. Dus moet ik alsnog in de grond aansluiten op bestaande rioolafvoer. Infiltratieput kan ook, dat bekijk ik morgen io de serrebouwer.

Nogmaals bedankt voor je reactie!
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #4
45 90 90 kan ook.
Zo zijn er nog een paar opties. Minder 90 graden bochten is meestal beter, maar voor hwa maakt het ook weer niet zo heel veel uit.
 
  • Like
Waarderingen: Rogelio

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu