Border verplaatsen

Flekew

  • #1
Beste mensen,

Ik wil mijn border 60 cm naar links verplaatsen (zie foto 1). Nu vroeg ik mij af hoe ik dit het beste kan doen?

Mijn eerste idee is om de border door te slijpen en in zijn geheel te verplaatsen, maar waar kan ik het beste slijpen? (zie foto 3 of foto 4).

Verder vroeg ik mij af hoe ik de border het beste vast kan zetten? Kan deze bevestigd worden aan de bestaande border en hoe? Andere mogelijkheden hoor ik ook graag!

Dank alvast!

border 1.jpg border 2.jpg border 3.jpg border 4.jpg
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #2
Als je hem door wilt slijpen moet je bij de 3e foto slijpen.
Maar ik vraag me af of dat gaat lukken want 2 a 3 rijden stenen van 28 stuk dat weeg flink wat.
Daarnaast als je een haakseslijper hebt met zaagblad van 230mm dan kun je maximaal ongeveer 10-11 cm diep zagen maar je moet zo'n 20 cm lijkt het, dus je kunt hem niet geheel doorzagen.

Alternatief is hopen dat er niet al te beste cement is gebruikt en dat je simpel de stenen 1 voor 1 los kunt tikken, schoonbikken en opnieuw kunt gebruiken om alles weer op te metselen.
 

Flekew

  • #3
Dank! mocht het verplaatsen lukken hoe zou ik de border dan het beste vast kunnen zetten?
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #4
Het lijkt erop dat hij nu als fundering een laag platgelegde betonbandjes heeft van 5 cm dik en 15 hoog (nu dus 5 cm hoog en 15 breed)
Waarschijnlijk zal zo'n rand op een naad van 2 betonbandjes gaan breken want dat zijn zwakke plekken. Maar stel dat het allemaal lukt dan simpelweg zorgen voor een goed aangestampt zandbed van geel zand welke geheel glad is zodat er geen spanning op de rand komt te staan als je die er weer oplegt. (er even vanuit gegaan dat deze vlak aan de onderkant is)
Voor het leggen de zijkanten goed schoon maken zodat er geen zand meer aanzit en dan met wat specie weer op de plek zetten.
Niet dat hij daarmee weer goed vastzit, maar door de combinatie van goed zandbed en specie zal het er uitzien dat het weer 1 geheel is.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #5
Stenen lostikken, schoonmaken en op de nieuwe plaats weer opmetselen.
 

Flekew

  • #6
dank allemaal!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu