Verplaatsen gaskraan en wandcontactdoos in bestaande keuken

Loden

  • #1
Beste lezers,

Mijn partner en ik huren sinds kort een huis waar een fijne keuken in zit. We hebben alleen een eigen oven die we graag in een voor een over bedoeld keukenkastje willen inbouwen. Nu zit er achterin dat kastje de gaskraan en een wandcontactdoos voor de stekker van het gasfornuis. Ik heb uit andere posts al begrepen dat de gaskraan verplaatst moet worden omdat die bereikbaar moet zijn. Nu heb ik een aantal andere vragen over de inrichting van het kastje waar ik geen antwoord op kon vinden:
Geldt die eis van bereikbaarheid ook voor de WCD of kan die achter de oven blijven zitten? Er loopt ook nog zo'n gele buis met elektra erin, kan die ook blijven zitten of gaat dat niet goed met de warmte van de oven?

Buiten eisen van veiligheid heb ik nog het volgende: ik zie alleen maar vragen over het omleggen van gasleidingen voordat er een keuken in is geplaatst. Is het te doen voor een loodgieter om een gasleiding om te leggen als de keukenkastjes in de weg zitten? Ik kan me voorstellen dat het een stuk ingewikkelder wordt als je er zo slecht bij kan.

Bijgevoegd een foto van het betreffende kastje

photo_2021-02-26_17-58-24.jpg
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #2
WCD past waarschijnlijk niet achter de oven, maar moet sowieso ook bereikbaar zijn, achter de plint mag wel.
Kan de gaskraan een kastje opzij?
Vervang dan ook de slang, zwart rubber gasslang mag niet achter een oven, een rvs slang wel.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu