Verouderde meterkast - geen stroom meer in huis

Nana78

  • #1
Hoi,

Ik heb een huis gekocht, met een vrij oude meterkast - zo zitten er geen hoofdschakelaar - of aardlekschakelaar bij. En nu was ik aan het klussen gisteren en sloegen de stoppen door. Ik heb alle zekeringen vervangen maar nog steeds geen stroom - ik heb geen idee wat ik nu moet doen, dus als iemand tips heeft hoe ik weer stroom kan krijgen dan hoor ik het graag, en anders zal ik een monteur erbij roepen - zal sowieso toch moeten gebeuren denk ik - maar ik zou wel graag weten hoe ik het voorlopig kan oplossen.

Ik heb ook foto's erbij gedaan van de meterkast - de laatste foto is een detail van een vreemd kastje onderaan met 2 knoppen - een rode en zwarte - en er staat AEG op. Ik had gehoopt dat ik hiermee de boel weer aan kon zetten - maar helaas.

Alvast dank voor alle hulp-

groet,

Nana




 

Fiesiekus

  • #2
Hoogstwaarschijnlijk is er een hoofdzekering doorgeslagen (in de dichte ijzeren kastje helemaal onderaan). Daar moet de e-leverancier voor komen, dus kijk even op de electriciteitsrekening wie dat is.
 

GewoonIemand

  • #3
Dat AEG blok heeft geen invloed op het gebeuren (niet dat ik weet wat het is/wat het doet). Het is een ''uitgang''.
Maar hoezo heb je alle stoppen vervangen?
Want er is toch maar één stop geslagen? Of allemaal?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #4
De knoppen boven de stoppen staan op de foto allemaal uit.
 

Nana78

  • #5
Hoi,

Dank je voor jullie antwoorden - ik zal op de rekening kijken wie de leverancier is - maar voor zover ik weet is het Nuon, zou ik hun dan moeten bellen?

En er waren 4 zekeringen die vervangen moesten worden - en uiteindelijk heb ik ze allemaal maar gedaan omdat er niets gebeurde...
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #6
Staan die schakelaars bovenin allemaal horizontaal of vertikaal?
als deze horizontaal staan is dat de oorzaak, zet ze dan vertikaal want als een energie leverancie dat moet doen kost je dat flink wat euro's.
Je kan voor defecte hoofdzekeringen ook gewoon een waarborg installateur bellen, vaak hebben die ook zegelrechten en scheelt dat nogal in de rekening.
daarbij kan deze wel handelingen verrichten aan de meterkast terwijl een monteur van een energie bedrijf daar niet aan mag werken, die mag alleen aan de hoofdzekeringen komen.
 

Ronald42

  • #7
Als u het voor elkaar hebt gekregen om met 1 sluiting 4 zekeringen defect te krijgen zou ik de installatie maar eens gondig na laten kijken.
 

Nana78

  • #8
He he, het is opgelost! Ik wil graag iedereen bedankt voor de adviezen - uiteindelijk kwam er een monteur van nuon om inderdaad de zekering te vervangen in het verzegelde deel onderaan.

En nu ga ik maar op zoek naar een erkende installateur om een aardlekschakelaar toe te voegen.

Nogmaals bedankt iedereen!

groet,

Nana
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #9
Bespreek met die installateur ook het vervangen van de groepenkast.
5 groepen is tegenwoordig aan de krappe kant.
 

Appeltje

  • #10
Onzin... als ie weinig bijzondere apparatuur heeft, volstaat 5.
Dat kun je dus nooit zeggen zonder te weten wat ie voor apparatuur heeft.

In mijn nieuwbouwhuis (dec 2005) had ik er 4, 3 huisgroepen en een wasmachinegroep. Voor mijn apparatuur was het te weinig, dus nu zitten er 9 + een kook- en een krachtgroep maar het zijn nog steeds 3 algemene huisgroepen. De rest betreft eindgroepen (behalve de kracht).

Gr. Richard.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #11
Sorry Appeltje, maar ik geef alleen een suggestie mee om het te bespreken. Ik zeg niet dat hij het moet doen.
 

Appeltje

  • #12
Ja, ik las het misschien iets te pertinent :)

Gr. Ries
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu