Verlengen elektra bij voorzetwand

Flipper_01

  • #1
Ik wil in onze nieuwbouwwoning een voorzetwand (van gipsplaten) plaatsen voor de betonnen wand. Dit betekent dat de WCDs en schakelaars verlengd moeten worden. Meestal gaat het om een verlenging van ca 50cm.

Mijn idee is om nieuwe draden te trekken vanuit de centraaldoos naar de nieuwe schakelaar/WCD. Nu vroeg ik me af hoe ik vanaf de bestaande inbouwdoos de kabels naar de nieuwe doos kan trekken?
Is het een idee om de extra 50cm via een flexibele buis te laten lopen en deze buis vast te zetten in de inbouwdoos mbv een dot pur? Of maakt het niet zoveel uit omdat de gipsen wand relatief eenvoudig af te breken is om bij de inbouwdoos te komen?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Daar zijn speciale deksels voor zodat je met buis uit een inbouwdoos kan.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Klopt die maat van 50cm? Dan ben ik wel benieuwd wat voor voorzetwand dit gaat worden.

Als het 50mm is, kan je er een inbouwdoos zonder achterkant tegenaan zetten.
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #4
Het is natuurlijk niet gezegd dat de nieuwe aansluitingen precies op dezelfde plek komen als de oude. ;)
 

Flipper_01

  • #5
@The headhunter,
zal er volgende keer in de bouwmarkt op letten! Heb ze wel eens gezien voor een lasdoos, maar volgens mij niet voor de (grotere) inbouwdozen. En dat is dus geen probleem omdat het wel lastig is om daar nieuwe draden doorheen te trekken?

De voorzetwand komt idd 50cm naar voren, daar worden oa de keukenkasten in verwerkt, enkele nissen, gashaard en de koof. :wink:
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu