Verleggen stroom vanaf trekschakelaar

Vanbreug

  • #1
Hallo medeklussers, enkele jaren geleden heb ik de badkamer laten verbouwen en heb ik die lui gevraagd om de bestaande stroom van de trekschakelaar in mijn badkamer een stukje naar boven te verleggen ivm een koof met spotjes die er ooit moest komen. Nu is het zover met die koof, maar nu blijkt ook dat die grappenmakers alleen maar 2 loze draden hebben getrokken vanaf de trekschakelaar zo'n 20 cm naar boven, achter de tegels, er staat dus geen prik op die draden (blauw en bruin rechts op de foto). Er zitten naast deze 2 loze draden ook nog 2 draden (beiden bruin) die al op de trekschakelaar zijn aangesloten waarmee het licht in het plafond wordt bedient. Op deze draden staat individueel geen constante stroom, alleen als de trekschakelaar wordt ingeschakeld gaat het licht in de badkamer aan, dus ik denk dat het 1 draad is die simpelweg wordt onderbroken door de trekschakelaar. Is er een manier om prik te krijgen op die 2 loze draden?

Mijn dank is alvast groot!
Groet, John

 

Tiho

  • #2
Die ene bruine draad, die gaat via dat kroonsteentje zeker naar een zwarte? Dan is dit je schakeldraad en de andere bruine de fase.

Als het de bedoeling is om de spotjes gelijk te schakelen via de trekschakelaar, is de kleur niet goed deze had dan ook zwart moeten zijn.

Als je daar constant spanning op wilt, kan hij bij de andere bruine draad.

Zit er ook nog een andere blauwe draad in de doos of is dat de enige? Dan zul je vanaf een centraaldoos nog een blauwe moeten trekken.
 

Vanbreug

  • #3
Dank voor je reaktie! Er zit inderdaad geen blauwe draad bij en ik heb uiteindelijk de blauwe draad ergens anders vandaan getoverd en alles op de trekschakelaar aangesloten... het werkt dus maar wel met een omweggetje ;-)

Dank en groet, John
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu