Verlaagd plafond tegen nehobo vloer

JohanPG

 • #1
In ons jaren 50 huis zit een nehobo vloer. Plafond is afgewerktbmet een soort gips stuc met bruine coating.
We willen het plafond laten stucen, maar schijnaar kan er tegen de bestaande afwerking geen stucwerk worden aangebracht (i.v.m. hechting en blaasvorming, loslatende delen).

Nu moet ik dus eerst gipsplaten aanbrengen tegen het plafond (stucplaten 200x40cm lijkt mij het makkelijkst te hanteren).
Hoe kan ik dit het beste aanpakken, vooral het aanbrengen van regels tegen de vloer? Iemand ervaring hiermee?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Infine

  • #2
  Jazeker, hier heb ik ervaring mee. Je kunt duopower pluggen gebruiken. Kijk eens in dit topic, daar staan nuttige dingen in

   

  JohanPG

  • #3
  Bedankt voor de link @Infine.
  Ook bij mij zaten er latten tegen het plafond, echter heb ik deze verwijderd.
  Zou ik rechtstreeks een enkele laag latten op het plafond kunnen proberen te plaatsen en deze daar ook met vulstukken op hoogte brengen?
  Of zou ik op locatie van de verwijderde latten eerst nieuwe latten aanbrengen, door middel van een doupower plug in het bestaande gat? Of altijd nieuwe gaten boren, daar de hoofdlatten op bevestigen, waarop ik dan haaks weer regels maak waarin de gipsplaatschroeven vallen?
   

  Infine

  • #4
  Geendank! Als je voldoende ruimte hebt (plafond word lager) dan zou je met 2 lagen latten kunnen werken. Dus eerst latten op het plafond bevestigen met pluggen en inderdaad nieuwe gaten boren. En daar haaks op de volgende laag latten welke je dan waterpas uit kunt vullen met bv houten/kunstof plaatjes. Ik had echter niet zoveel ruimte dus heb direct de eerste laag latten uitgevuld met plaatjes, dit is wel opletten met evt. leidingwerk bij het monteren van de gipsplaten dat je hier niet doorheen boort.
   
  • Like
  Waarderingen: JohanPG

  JohanPG

  • #5
  Voor de latten waarop de platen bevestigd worden pak ik 22x50mm. Wat voor formaat kan ik het beste hanteren voor de laag die tegen het bestaande nehobo plafond bevestigd wordt?
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu