Verlaagd plafond stellen

Knuppel

  • #1
Ik heb een aanbouw zonder verdieping, balken met daarop hout/isolatie/dakbedekking. Het balkenplafond wil ik graag afwerken met gipsplaten. Hiervoor wil ik houten latten op 40cm van elkaar, haaks direct op de balken schroeven.

Nu zit er een klein hoogteverschil op sommige plekken. Deze wil ik uitvullen. Maar hoe doe ik dit? Hoe zorg ik de latten in alle richtingen waterpas zijn zodat ik een mooi recht plafond krijg? Extra moeilijkheid: aan de rechterzijde worden de balken opgevangen met een stalen I-ligger.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Een kruislaser in de hoek opstellen, en een latje met een potloodstreep doet de rest.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #3
Of op de ouderwetse manier met een metseldraad.
Ruimte opvullen met vulling of vulplaatjes.
Vulling kan je zelf zagen van hout, vulplaatjes zijn te koop.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Ik heb het hoofdzakelijk met een waterpas van 2m gedaan, in combinatie met een draad om de eerste rachel langs de muur over een langere afstand recht te krijgen.

Uitvullen deed ik met vulplaatjes en blokjes multiplex van verschillende diktes omdat er anders veel te veel vulplaatjes door zouden gaan (nogal grote hoogteverschillen).

De stucadoor was in ieder geval erg tevreden :cool:
 

Cyruse

Vaste Beantwoorder
  • #5
Ik deed het vroeger ook altijd met waterpas, draadjes spannen, loodlijnen (voor wanden), 3-4-5 methode om goede 90 graden hoeken te krijgen etc.

Ik heb nu een goede kruislijnlaser en ben daar echt dolblij mee. Daar kan je je zoveel tijd mee besparen. Laatst een voorzetwandje rondom uitgespat op een onregelmatige muur, is zo gepiept.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu