Verlaagd plafond isoleren - glaswol tussen balkschoen

Dennuzzz

  • #1
Hallo forumleden,

Toch maar een vraag over mijn probleem aangezien ik het antwoord bij dit verhaal niet via de zoekfunctie heb kunnen vinden. Hieronder een aantal opsommingen van dingen die ik heb begrepen en tot slot mijn vraag.

Ik woon in een jaren 30 benedenwoning(begaande grond) en heb nog 2 bovenburen(1ste en 2de etage).
Ik ben van plan om een verlaagd plafond te gaan maken. voor alle ruimtes in de hele woning, want dit levert voordelen qua geluidsisolatie en warmteisolatie.

Er bestaat op dit moment een rieten plafond met stucwerk. Het plan is om 10cm eronder een zwevend plafond waarvan het regelwerk volledig aan alle omliggende muren wordt bevestigd te maken. In een aantal ruimtes is de overspanning groter als 2 meter en daar ben ik van plan om ook een aantal latten van het nieuwe regelwerk aan de balken boven het rietenplafond te bevestigen zodat het nieuwe regelwerk niet doorzakt.

De constructie ziet er dan zo uit:


Nu vroeg ik mij af, is het bij dit soort verbouwing aangeraden om altijd alleen isolatie(glaswol) tussen de, in het plaatje genoemde 'balkschoen', balken te plaatsen en niet in de 10 cm ruimte erboven?
Of zou het juist wel helpen zoals ik dacht om daar ook extra isolatie te plaatsen zodat de R waarde kan worden verhoogd, van ongeveer 2,5 naar misschien wel 5?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Warmteisolatie? Je bovenburen verwarmen hun huis niet?

Bij geluidsisolatie kan je het beste het materiaal tegen de bovengelegen vloer monteren. Dus (als je dat niet verwijderen) tegen het oude plafond.
 

Dennuzzz

  • #3
Haha, ja je hebt gelijk. Ik kan beter investeren en richten op isolatie qua geluid en niet zo zeer op warmte.

Ok, dankje. Dat betekent dus dat het niet essentieel voor de werking van de isolatie is dat er een lege ruimte tussen de balken(nieuwe regelwerk) en het oude plafond bestaat.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Jawel dus. De isolatie tegen de bovenkant.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu