Verlaagd plafond buiten

Jeroenalex

  • #1
Onze entree, die we samen met de buren delen, bevindt zich "onder" ons huis. De begane grond bestaat namelijk uit twee carports plus de bergingen, ons huis heeft eigenlijk alleen de hal en de meterkast op de begane grond.

Omdat de entree vrij donker is, wil ik hier een verlaagd plafond met inbouwspotjes maken. Het oppervlak is ca. 2,5 x 3,0 meter. Ik wil een houten rachelwerk maken en dit bekleden met...? Normaal gesproken zou ik gipsplaat gebruiken, maar buiten (ondanks het feit dat er onmogelijk regen bij kan komen) lijkt me dit niet verstandig i.v.m. vocht e.d.

Welk materiaal kan ik hier het beste voor gebruiken? Zou triplex een mogelijkheid zijn? Ik wil het plafond later lakken met een witte hoogglans lak (RAL 9010). Kan ik dan eerst een gewone laag grondverf opbrengen, of moeten de platen eerst rondom met een speciale vochtwerende verf worden bewerkt?

Graag advies!
 

Fiesiekus

  • #2
Garantie plaat, is een speciale waterbestendige kwaliteitsmultiplex. Wordt ook voor boeiboorden van dakkapellen e.d. gebruikt. Aan alle kanten in goede grondverf (2 lagen) zetten, daarna in de gewenste kleur afwerken.

Wat misschien nog beter is: de kant die naar binnen gekeerd blijft (dus die niet in het zicht komt): in de menie zetten, ook 2 lagen. Daar dringt geen spatje vocht meer in.
 

VeroNL

  • #3
Voor het bewerken van de kopse kanten heb ik overigens goede ervaringen met 2 componenten polyurethaan constructielijm (tegen vochtinwerking en delamineren)

Ik zag kort geleden ook in de bouwmarkt een 1 component houtcoating, speciaal voor oa de kopse kanten van multiplex. Daar heb ik echter zelf (nog) geen ervaring mee.
 

Jeroenalex

  • #4
Ik heb in de bouwmarkt inmiddels garantieplaat gevonden. Wel wat duurder, maar ja, het zal het wel waard zijn. Bedankt!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu