Verhoogde vloer op houten vloer

System7

 • #1
Ik speel met het idee om in een slaapkamer op de 1e verdieping een deel van de vloer te verhogen. Op dit moment bestaat de vloer uit houten balken, hoh 50 cm met haaks daarop 22 mm vloerdelen. De kamer is ongeveer 4.00 bij 3.30 m en ik zou een deel daarvan (ongeveer 3.00 x 2.50 m) willen verhogen, in totaal 10 à 15 cm.

Hoe kan ik dat het beste aanpakken? Ik dacht zelf aan een laag dunne balken op de vloerdelen leggen (d.w.z. haaks op de vloerbalken) en daar weer vloerdelen op (17 mm). Kan het kwaad dat ik de 22 mm vloerdelen gewoon laat liggen of moet ik ze er tussenuit halen en de nieuwe balken rechtstreeks op de vloerbalken leggen?

Is het raadzaam om de verhoging zwevend te maken d.w.z. een losse "lage doos"-constructie die niet vast tegen de muur komt te liggen?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Droid

  • #2
  Alles zo laten als het nu is en de opbouw er los op zetten. Hooguit op de vier hoeken met een hoek vastzetten.

  22mm vloerdelen laten zitten. Als je een keer genoeg hebt van de ophoging hoef je alleen dat af te breken en niet de vloer weer aan te helen.

  En het gewicht wordt ook beter verdeeld.
   

  Tiho

  • #3
  Je zou ook meteen je isolatie daarin kunnen doen, meen dat je daar ook mee bezig was?
   

  System7

  • #4
  Inderdaad! Ik kom erachter dat ik de vloeren van twee slaapkamers op de 1e verdieping niet eruit kan halen omdat men destijds het scheidingswandje op de vloerdelen heeft geplaatst. Dan zou ik die dus eerst moeten slopen en daar heb ik geen zin in c.q. tijd voor. :(

  Betekent nogal wat voor mijn planning want ik wilde ook de elektra van de begane grond een beetje aanpassen zodra de vloerdelen eruit lagen, maar dat gaat dus ook niet door. Isolatie wil ik toch wel zien te bereiken, vandaar dat ik naar een mogelijkheid zocht om dit bovenop de vloerdelen te leggen. Estrich-platen was ook een mogelijkheid geweest maar ik begreep dat het niet wenselijk is om zware constructies bovenop deze platen te leggen. Een verhoogde vloer lijkt me al met al toch redelijk zwaar worden.

  Stel dat ik al met al toch besluit om de verhoogde vloer niet te maken dan leg ik estrich-platen van 20 mm gipsvezelplaat en 10 mm steenwol neer.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu