Verhogen van betonnen vloer

Midas315019

  • #1
Ik wil in de betonnen vloer in mijn atelier verhogen +/- 15 cm om overal even hoog te zijn. Dit is een oppervlakte van 2 m bij 4 m en 15 cm dik.

Mag er op de bestaande betonnen vloer een laag verbrijzelde stenen liggen of moet er gewoon beton gestort worden met bewapeningsnet.

Alvast bedankt.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Misschien iets meer omschrijving.

Graag alles vermelden dat eventueel met draagkracht van de bestaande vloer te maken kan hebben, zoals etage, dikte huidige vloer, wat voor soort huis etc.

Het is onmogelijk via de PC te zien of de huidige vloer het extra gewicht van welke oplossing dan ook kan dragen!
 

Midas315019

  • #3
Het is oude schuur die een volledig betonnen vloer heeft.

Het gedeelte waar ik de vloer wil verhogen heeft een totale oppervlakte van 6 m bij 4 m. Er is een gedeelte van 4 x 4 m reeds 15 cm verhoogd, nu wil ik de resterende 2 x 4 m ook 15 cm verhogen.

Ik vermoed dat de onderste betonnen plaat ± 10 à 15 cm dik is met er onder aarde. De muren zijn betonstenen uit de periode 55-65. Deze plaats gaat dienst doen als kleine knutselruimte.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Moet geen probleem zijn, een laag van zo'n 8 cm gebroken puin en daarop de beton storten, houd er rekening mee dat u meer beton nodig heeft door het wegzakken van een gedeelte van de beton in het onderliggende puin, reken op 15 tot 20 % extra.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu