Vergroten watercapaciteit

Arnold01

  • #1
Mijn watermeter zit nog in een put in de voortuin. ivm nieuwe tuinplannen wil ik deze (laten) verplaatsen naar m'n kelder waar de waterleiding het huis binnen komt.

Aanvoer vanaf de straat is met leiding +/- 28mm en gaat na de meter over in de leiding naar het huis 16mm. afstand watermeter naar kelderpunt is ongeveer 15 meter.

Heb nu prijs van Vitens (gedwongen winkelnering) voor alleen verplaatsen € 1000,- en vergroten capaciteit (alles tot huis wordt dan 28mm) incl verplaatsen watermeter € 1500,-. Ik moet dan wel zelf zorgen voor doorvoer van zijkant huis naar de kelder. (nog aardig klus want moet onder een uitbouw 2 meter door)

Vraag is nu of het zinvol is om m'n capaciteit ook te laten vergroten. In huis zit voornamelijk 16mm leiding en alleen standleiding naar zolder (cv-installatie) is 22mm. Reden voor vergroten capaciteit is vooral omdat ik in de tuin (sproeien te weinig druk ervaar) In huis gaat het prima.

Graag advies of vergroten capaciteit wel zinvol is.

Alvast bedankt voor je advies.

gr. Arnold
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Capaciteit vergroten als ze toch bezig zijn.
Ik begrijp niet dat er een nieuwe leiding wordt gelegd en dat er voor dezelfde aanleg van een paar mm grotere leiding zoveel geld gevraagd wordt.
Belachelijk is dat, voor hen is het geen minuut meer werk.
Ik zou even behoorlijk reclameren, dat heeft bij hen soms effect, die zaken worden behandeld door mensen die de praktijk niet kennen en precies volgens de richtlijnen werken en er verder niet over nadenken.
 

Arnold01

  • #3
Het is nog erger.
Het is alleen de watermeter er tussen uithalen en in kelder er tussen plaatsen €1000,-.

Maar vraagt blijft of ik er iets mee opschiet met besproeien van de tuin.
Andere optie in tuin is namelijk een bron laten slaan en daar een pomp op aansluiten.
 

Marcn88

  • #4
Als de diameter na de meter allemaal 16mm is maakt het weinig verschil de drukval over de 16mm is veel te groot helemaal als hier ook nog t stukken e.d tussen geperst zit
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu