Vergroten warmwatercapaciteit?

MrE

  • #1
In mijn nieuwe huis heb ik een Agpo Megadens 3 combiketel. Prima ding op zich maar het duurt eeuwen voordat mijn bad vol is. Nu heeft Agpo ook de Megadens 4 en 5 die bijna identiek zijn maar meer vermogen hebben en meer warm water leveren. Volgens Agpo is het niet mogelijk om de Megadens 3 te 'upgraden' naar een Megadens 5 (ruim 50% meer warmwatercapaciteit), maar is dat ook echt zo?

Als van mijn Megadens 3 dan geen Megadens 5 te maken is, wat is dan de beste / meest economische manier om meer warm water in mijn douche te krijgen en mijn bad een stuk sneller te vullen?

Alle adviezen en suggesties zijn welkom.

Alvast bedankt!
Erik
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #2
MrE schreef:
....maar is dat ook echt zo?
Waarom zou je daar aan twijfelen als de fabrikant dat zegt?
Je kan van je Kadett 1.6 toch ook niet zomaar een 2.0 GSI maken :?
 

Chathanky

  • #3
De voordeligste manier die over blijft is een voorraadvat plaatsen. Deze houd een x aantal liters wam water op voorraad. Dit vereist wel de nodige aanpassingen om het goed te laten werken.
 

Pepjo

  • #4
Ron321 schreef:
Je kan van je Kadett 1.6 toch ook niet zomaar een 2.0 GSI maken :?
Een béétje knutselaar.....
 

MrE

  • #5
Dank voor deze reacties, de vergelijking van Ron gaat echter niet op, de ketels zijn vergaand indentiek, behuizing, electronica, etcetera, het verschil zal zitten in brander / warmtewisselaar. Ik begrijp Agpo wel dat ze liever een nieuwe ketel verkopen maar ik vraag me echt af welke onderdelen verschillen tussen een Megadens 3 en 5 en wat het kost om ze te vervangen dus als iemand hier iets zinnigs op weet dan hoor ik het heel graag.

Maar goed, kan het echt niet (of wordt het duurder dan een nieuwe) dan moet ik iets anders, de vraag is wat? Een voorraadvat klinkt goed, als hij leeg is, is er normaalgesproken altijd meer dan genoeg tijd om weer op te warmen. Mijn vragen zijn dan: hoe, merk, type, zijn er verschillende soorten, is dit zelf te doen, wat zijn aandachtspunten, zijn er nog meer mogelijkheden en alles wat ik verder nog vergeet te vragen.

Nogmaals ik weet geen oplossing dus alle hulp, alle ideeën is / zijn heel erg welkom.

Groetjes,
Erik
 

Chathanky

  • #6
Reken er maar op dat het duurder wordt, en een nieuwe ketel voordeliger is dan de ketel in zijn geheel om te bouwen.
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #7
De vergelijking gaat wel op want het enige wezenlijke verschil is de motor of in dit geval de brander en de wisselaar.
En laten dit nou net de 2 duurste onderdelen van de ketel zijn. :wink:
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #8
Hoi MrE,

Wat ik niet helemaal snap in uw vraag is, dat u praat over dat het een eeuwigheid duurt voor het vullen van een bad en dat u dan een oplossing zoekt die van 25 minuten vullen terug gaat naar 20 minuten vullen. :wink:

Maakt dat dan zoveel :?: uit

Dan is het onmogelijk dat u het toestel om mag bouwen want de type goedkeuring is gegeven voor een ketel CW 3 van ca. 21 Kw en u wilt er een CW 5 van ca. 32 Kw ketel van maken. :oops:

Vr Gr en succes ermee.
 

Toon

  • #9
U heeft advies van de fabrikant gekregen, en deze meldt dat het niet mogelijk is. Wie zijn wij om hier aan te twijfelen?

Slotje dus.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu