Verf weghalen

Jacq22

  • #1
Wij zijn flink wezen klussen in ons nieuwe huis.

Nou zijn de kozijnen enzo ook geverfd.
Maar bij heel veel ramen is er verf op gekomen. Het meeste heb ik eraf gekregen met een krabber maar de verf vlak bij de kozijnen krijg ik er niet met een krabber vanaf.

En we hebben in de keuken deur ook glas zitten alleen is dat van dat glas met gaas erin weet niet precies hoe dat heet. Nou was mijn vraag wie heeft er een idee :idea: Hoe ik dit er anders af kan krijgen?

Greets
 

Fbakkum

  • #3
Als je goed kijk naar de verfresten op de ruiten, dan zie je dat de resten het dichtst bij het kozijn dunner zijn, dan verder van het kozijn
Verfresten op de ruiten langs de kozijnen krijg je eraf door:

1. Haal een spons met heet water langs de kozijnen (verf wordt zachter);

2. Direct daarna langs het kozijn heel voorzichtig met een scherp hobby(afbreek)mesje een rechte snede in de verf tot op het glas te maken. Werk van boven naar beneden en van links naar rechts (voor rechtshandigen). Voorkom beschadigingen in de verf op het kozijn. Heb je een minder vaste hand, plaats dan een dunne stalen lineaal tegen het kozijn en snij daarlangs (lineaal niet schuiven ivm krasvorming)

3. Haal nog een keer een spons met heet water langs de kozijnen (verf wordt zachter);

4. Vervolgens neem je een scherp verfkrabbertje (geen schraper) en schraap de verfslierten voorzichtig haaks op het kozijn eraf. In de hoekjes moet je misschien een beetje prutsen met het hobbymesje.

Op draadglas kom je met deze techniek ook een heel eind. Misschien moet je wat vaker sponzen met warm water.
 

Jacq22

  • #4
Thanxss voor de ideeën we gaan er snel mee aan de slag. Voor dat draadglas was ik al bang dat dat een moeilijker werkje zou gaan worden
helaas maar jah als het er maar vanaf gaat ben ik al blij want nu ziet het er niet zo mooi uit :)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu