Verf verwijderen van buitenmuur schuur

De echte leek

  • #1
De vorige bewoners hebben de schuur wit geverfd, wij zouden graag de oude steen weer zien. We willen de verf verwijderen van de buitenmuur op de schuur.
Maar afbijt of verffohn (hoe lang dan ook) hebben geen enkel effect, ik weet niet waarmee ze het geverfd hebben maar tot nu toe blijft de dikke laag geheel ondoordringbaar.
Heeft iemand nog een idee?
 

DexterXL

Specialist Verwarming
  • #2
Hogedrukspuit al geprobeerd?
en anders toch laten stralen, daar worden ze echt weer mooi van,
dan niet vergeten weer te impregneren na het stralen
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Misschien is het gekeimd. Dan ga je het er niet afkrijgen.

Misschien overschilderen in een andere kleur?

Keimverf:
Traditionele verf
Traditionele verfsoorten worden als een soort laag op de gevel aangebracht. Door (veelal synthetische) bindmiddelen ontstaat een hechting tussen de verf en de gevel. Traditionele verf is in vrijwel alle kleuren verkrijgbaar, omdat de kleurstoffen synthetisch (niet- natuurlijk) zijn. Het nadeel van deze ‘kunstmatige’ kleurstoffen is dat ze vergankelijk zijn. De kleur- echtheid neemt in de loop der tijd dus af.
Keimverf
Bij Keimverf werkt het net even anders: Keim is een minerale verf die wordt gemaakt van natuurlijke materialen. Bij het Keimen komt er geen laag verf op de gevel, maar het materiaal ‘versmelt’ met de toplaag van de bakstenen ondergrond. Het voordeeel hiervan is dat de verf nooit kan afbladderen, en dat de baksteen zijn oorspronkelijke eigenschappen behoudt.
Een andere bijzondere eigenschap van Keimverf is de kleur. Keim maakt enkel gebruik van natuurlijke kleurstoffen. In veel gevallen worden deze kleuren uit minerale (steenachtige) producten gehaald. Daarom kunnen alleen kleuren worden toegepast die ook in de natuur voorkomen, of kleuren die kunnen worden gemengd uit natuurlijke materialen. Het voordeel van deze natuurlijke kleurstoffen is dat ze veel langer mee gaan en kleur- echt blijven. Bovendien geven deze kleurstoffen een veel ‘diepere’ kleur.
Er zijn objecten die met Keimverf zijn behandeld aan het einde van de 19e eeuw. Hierbij zijn de gevels nog volledig intact, en zijn de kleuren nog steeds goed zichtbaar!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu