Verf op muur langs kozijn

Arnoldus

  • #1
Dag,

Op de bakstenen van ons vorig jaar gekochte huis naast de kozijnen zit nogal wat lak. Ik vraag me af of - en zo ja waarmee ik dat het best zou kunnen verwijderen?

Iemand ervaring mee?

Hier een foto;


Groet,
Arno
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Baksteen is een zeer poreus materiaal dat verf absorbeert. U kunt deze niet wegpoetsen. Soms krabben we de verf eraf en kleuren de stenen bij met schrobvaste muurverf in de kleur die deze zo dicht mogelijk benadert.
 

Arnoldus

  • #3
Wat een goed idee! Dankjewel.
Ik dacht zelf met verfabeit en een schuursponsje aan de slag te gaan maar daar zal het ook niet mooier van worden denk ik. De steen zal daar ook door verkleuren en ik denk lichter worden.

Ik ga nu eens proberen met een kleurenwaaier de twee meest verschillende stenen te benaderen en dat proberen. (misschien kan ik wel even een spectrometertje lenen van de verfwinkel?)
 

Cyruse

Vaste Beantwoorder
  • #4
Wat ik zelf nog wel eens doe is alleen de verf wegkrabben, bijv. met een oud plamuurmes. Tuurlijk krijg je wat kleurverschil, maar dat valt je na een tijdje niet meer op.
 

Arnoldus

  • #5
Dankjewel voor de tip.

Wat doet een schilder met de kit tussen het kozijn en de muur. Dat is best wel slordig nu. Als ik dat netjes zou willen maken hoe pak ik dat dat het best aan?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu