Verf op betonplex

Jan-Hein

  • #1
Ik ben samen met mijn vader een houten/houtskelethuis aan het bouwen. Voor de binnenbetimmering hebben wij gedeeltelijk betonplex gebruikt, mede voor de stabiliteit van de constructies.

Is er iemand die weet hoe en met welke verfsoort je betonplex kunt behandelen?
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Bij het schilderen over gebruikt betonplex aan de bekistingszijde ( zwart ) is een hechtproef gewenst. De plaat kan zijn behandeld met was of olie. Dit is gedaan om bij de ontkisting het beton sneller vrij te krijgen.
Heeft u "schoon" betonplex dan kunt u dit na ontvetten en opschuren ( P120 /P150 ) voorlakken en na schuren met bijvoolbeeld P360 aflakken. Hiervoor kunt u elke alkydhars- PU- of watergedragen verf gebruiken.

Nogmaals: heeft u gebruikt betonplex doe dan eerst een hechtproef: hiervoor zijn speciale kamsets verkrijgbaar maar u kunt ook een goede kwaliteit tape gebruiken. Plak dit op verschillende plaatsen op de te schilderen zijden. Valt het er af dan heeft u te maken met een vette ondergrond. Deze dient u zeer goed te ontvetten. Blijft de tape goed plakken en is deze er met de nodige moeite af te krijgen dan heeft u schoon betonplex en is de ondergrondhechting voldoende om succesvol te schilderen.
 

Jan-Hein

  • #3
Ik begrijp nu dat er geen probleem is na ontvetten en opschuren. Heel hartelijk dank voor de info.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu