Verf onder aluminium strip?

Robbie's

 • #1
Zie bijgesloten foto. Sommige buren halen de aluminium strips in zijn geheel weg om het hout eronder te verven. Ik ben bang dat ik de rubbers die nu op de aluminium lat zitten nooit zo strak op het raam en zijkant kan terug plaatsen. Wat is verstandig? Ertussen verven zo ver mogelijk of alle strips verwijderen met risico dat het juist daarna achteraf gaat lekken achter de rubbers? Ook de rubbers aan de zijkant zitten nu stevig vast en in het verleden netjes omheen geverfd.

 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Robbie's

  • #2
  Misschien heeft een beroepsschilder een advies?
   

  Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  Moderator
  • #3
  Ik ben geen beroepsschilder, maar werk bij een producent van oa. deze profielen.

  Dorpelafdekkers heten niet voor niets zo. Ze beschermen de liggende delen tegen veroudering door de zon. Gewoon de zichtbare houten delen netjes schilderen, en dan blijft het jaren goed.
   

  Robbie's

  • #4
  Bedankt Walker. Dat dacht ik ook. Ik laat ze lekker zitten en verf alleen de zichtbare delen. Begrijp ook van de buren dat ze de dorpels niet goed terug hadden geplaatst en juist daardoor was er water achter gekomen en het hout er onder was .. gaan rotten. Ik heb het met een zaklamp even goed bekeken en onder die aluminium dorpel ziet het er allemaal goed uit.

  Gr,
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu