Verf laat los van pas gestucte muur

AnneCol

  • #1
Goedendag,

Wij hebben wanden in onze slaap- en voonkamer gestuct met mp75. Voor het stucen en na het stucen hebben we voorgestreken met Alabastine. Bij het sausen lijkt de verf goed te pakken, tot je de tweede laag aanbrengt. Dan komen her en der kleine stukjes verf eraf. Ook is het niet af te plakken. Zelfs met het paarse tape trek je de verf er zo van af. Het dekt verder prima, maar je moet er niet tegenaan stoten. Dan heb je direct een witte dut of streep in de muur.

Wat kan er mis zijn gegaan? We hebben netjes rekening gehouden met de minimale droogtijden. Hadden we toch nog langer moeten wachten? Is het stucwerk te zacht?

Alvast bedankt voor het meedenken.
 

Bert pit

  • #2
Het lijkt er op dat de eerst laag verf niet goed heeft gehecht. Het kan bijvoorbeeld zijn dat het stucwerk aan de oppervlakte wel droog was, maar dat er op plekken met een grotere laagdikte toch nog vocht in zat.

Dat vocht dampt er dan langzaam uit, maar wordt tegengehouden door de verflaag, deze komt dan los. En dat merk je met name bij het opzetten van de tweede laag, hele vellen blijven soms aan je roller hangen.

Ik heb op enkele plekken in mijn huis ook last van dat euvel, maar bij mij komt het doordat het huis in de oorlog onder (zout) water heeft gestaan.

Nu zijn de meeste muurverven dampdoorlatend, maar er bestaan ook versies die dat niet zijn.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu